Wat Max Kneefel het liefst doet: op pad gaan met zijn camera.
Wat Max Kneefel het liefst doet: op pad gaan met zijn camera. (Foto: )

Werken op STRP Festival en Paaspop? Vergeet het maar

Max Kneefel is freelance fotograaf die doorgaans genoeg werk om handen heeft. Veertig uur per week redt hij makkelijk. Naar de locaties reizen, de foto's maken, editten en de administratie. "Maar die administratie is nu ook wel op orde."

EINDHOVEN - Al dat thuis zitten, dat zint de geboren Bladenaar niet. Helemaal niet met dit weer. Max, sinds enkele jaren woonachtig in Woensel, wil op pad met zijn camera. Eigenlijk zou hij afgelopen weekend de kekste kiekjes schieten op STRP Festival. En komend weekend op Paaspop. Maar niks van dat. Toch begint het weer een beetje te komen. En daar zit een extra reden achter. Zijn Rotterdamse vakgenoot, Joep van Aert, zat met het zelfde 'coronaprobleem' opgescheept. Daarom kwam hij met een initiatief: vanaf 25 euro maken hij en drie andere fotografen een portret voor iedereen die dat wil. Van de opbrengst gaat 70 procent naar de Erasmus MC Foundation, die onder andere bezig is met het ontwikkelen van een vaccin voor het coronavirus. Max behoort tot dat kwartet.

Divers
"We willen graag fotograferen, maar begrijpen dat het in deze periode niet makkelijk is. Maar door dit project kunnen we toch wat vaker op pad en doneren we mooie bedragen aan de foundation." Max is een graag geziene gast op evenementen, ook verslaat hij seminars. "Maar ook die zijn afgeblazen." Met dit project doen de vier 'alles'. "Mensen mogen het zelf bepalen, het kan heel divers zijn. Ook een specifieke locatie kunnen we afspreken." Uiteraard houden de fotografen minstens anderhalve meter afstand en geven ze geen handen.

Lege werkhanden
Omdat de zzp'er onverhoopt met vrijwel lege werkhanden kwam te zitten, deed hij, net als vele anderen, een beroep op het fonds van de rijksoverheid. Ook bracht hij zijn administratie op orde. "En ik moet toegeven dat de PlayStation ook meer aandacht kreeg. Dat mag wel weer afgelopen zijn, want ik wil naar buiten!"

En het is natuurlijk best leuk: een mooie foto ter herinnering aan deze toch wel vreemde periode. Op deze website alles over de actie van de fotografen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden