Izis, samen met tal van prachtige boeketten, in de bakfiets. Ze komt in actie voor ouderen. "Het coronavirus vind ik echt stom." (Foto: Roel van Moorsel).
Izis, samen met tal van prachtige boeketten, in de bakfiets. Ze komt in actie voor ouderen. "Het coronavirus vind ik echt stom." (Foto: Roel van Moorsel). (Foto: )

Izis draagt steentje bij

In 2018 startte Izis een hartverwarmende actie. “Ik was met mama in de Albert Heijn en zag een hoop bloemen staan die weggegooid zouden worden. 'Dat is toch zonde', zei ik tegen haar. Misschien mogen wij die bloemen wel hebben, dan kunnen we die aan opa’s en oma’s bij ons in het Schutterbosch geven.” (Door Dorothée Foole)

EINDHOVEN - De buurtsuper aan de Kamperfoelielaan stemde in en stelde bloemen, die aan de datum waren, beschikbaar. Samen met haar moeder Laurie maakte Izis fleurige boeketjes. Als vaas gebruikten ze lege glazen potjes. Vervolgens werden alle bloemen in Izis’ bakfiets geladen. Samen met haar moeder ging ze op pad. “Sommige mensen waren heel verbaasd dat ze zomaar een bloemetje kregen, maar ze vonden het allemaal leuk."

De actie van de kleuter bleef niet onopgemerkt. Inmiddels heeft het andere kinderen geïnspireerd om ook in Best en Mierlo oudere mensen af en toe een bloemetje te bezorgen. Uit handen van burgemeester Jorritsma kreeg Izis afgelopen november zelfs een zogenaamd jeugdlintje overhandigd als dank voor haar inzet. Een paar maanden daarvoor werd het meisje door de Lions Rotary Club al uitgeroepen tot junior ambassadeur in de dop. Bijna duizend boeketjes zijn door Izis uitgereikt. Helaas heeft ze nu al een tijdje geen bloemen meer kunnen rondbrengen. Volgens moeder Laurie komt dit omdat de bewuste Albert Heijn zich nu vooral focust op het aanleveren van de eerste levensbehoeften.

Stom virus
"En nu kan ik al die oude mensen niet meer blij maken”, verzucht Izis. Ze was dan ook blij verrast toen vrienden van haar moeder, die in de buurt een fysiopraktijk hebben, met vergeet-me-nietjes aan de deur stonden, die bestemd waren voor de oudere mensen die door het coronavirus nu niet behandeld kunnen worden. Izis: “En die hebben ik samen met hun dochtertje Lucy rond gebracht. We belden aan en riepen door de brievenbus: Kijk maar eens voor je deur!” Voor Izis reden om een oproep te doen.

“Heeft u bloemen over? Wilt u ze dan alsjeblieft aan ons geven? Dan kan ik ze aan oude mensen geven die nu alleen op hun kamer zitten. Want dat is niet zo leuk. Wanneer je alleen bent heb je niemand om mee te spelen. Mama en ik willen boeketjes maken. Onze vriend Aart heeft een bus waar mijn bakfiets in kan, dus dan kunnen we ook in Woensel bloemetjes bezorgen. En we willen ook best boodschappen doen. Het coronavirus vind ik echt stom.” 

Voor info: lauriesieben@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden