Het is stilletjes buiten. De deuren van de bibliotheek zijn uiteraard ook gesloten. Maar online is er nog van alles te beleven.
Het is stilletjes buiten. De deuren van de bibliotheek zijn uiteraard ook gesloten. Maar online is er nog van alles te beleven. (Foto: )

Bieb gesloten; onlinedeuren wagenwijd open

Bibliotheek Eindhoven nam op vrijdag 13 maart het besluit om haar locaties in Eindhoven en Waalre te sluiten, om zo verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen. Maar online gaat de bibliotheek door. Met tips en online materialen maakt de bibliotheek het mogelijk om vanuit huis inspiratie en kennis op te doen.

EINDHOVEN - Bij de online bibliotheek kan je heel eenvoudig e-books en luisterboeken lenen. In de LuisterBieb zijn er speciaal voor deze periode extra titels toegevoegd die ook voor niet-leden van de bibliotheek te beluisteren zijn. Wist je dat er ook voor kinderen volop e-books en luisterboeken beschikbaar zijn en dat je hier ook informatieve boeken kunt vinden? Voor iedereen die graag in het Engels leest; als bibliotheeklid kan je gratis gebruik maken van de app BorrowBox, waar je zowel Engelstalige e-books als luisterboeken vindt.

Op haar website geeft de bibliotheek thuisblijftips, voor zowel jeugd als volwassenen. Voor jeugd vind je hier verschillende oefenprogramma’s om aan de slag te gaan met onder andere rekenen, spelling en woordenschat. Maar ook voor leuke voorleesfilmpjes, geanimeerde prentenboeken en andere apps en spelletjes kun je op de website terecht. Op de pagina voor volwassenen vind je links naar interessante filmpjes, online colleges, of de online database van Nederlandse kranten.

Lezingen en workshops
Alle lezingen en workshops die tot en met 6 april in de agenda stonden zijn geannuleerd. Achter de schermen van de bibliotheek wordt er hard gewerkt om zoveel mogelijk activiteiten online door te laten gaan. Zo zijn enkele lezingen al omgezet naar een gratis te volgen webinar. Ook de MakersClub gaat online. Elke zaterdag van 11.00 uur tot 13.00 uur verzorgt workshopleider Jasper een livestream op YouTube.

De bibliotheek is niet de enige instelling die op zoek gaat naar digitale alternatieven. Overal zie je creatieve onlineprojecten ontstaan. De bibliotheek deelt ook deze projecten via de website of social media kanalen. Speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen is er op de website van de bibliotheek een pagina waar informatie over het coronavirus in klare taal wordt uitgelegd.

onlinebibliotheek.nl/home.html

bibliotheekeindhoven.nl/thuisblijftips.html

www.bibliotheekeindhoven.nl/corona-in-klare-taal.html

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden