Op initiatief van Dennis van der Stroom (links) zet Danny van de gelijknamige Tattoo Place tatoeages voor KiKa. (Foto: Martina Roovers).
Op initiatief van Dennis van der Stroom (links) zet Danny van de gelijknamige Tattoo Place tatoeages voor KiKa. (Foto: Martina Roovers). (Foto: Martina Roovers)

Tatoeëerders Dennis en Danny in de run voor KiKa

Op initiatief van Dennis van der Stroom gaat Danny van de gelijknamige Tattoo Place aan de Leenderweg tatoeëren voor KiKa. Aanleiding is de wens van Dennis om via Run for KiKa mee te doen aan de zes grootste marathons ter wereld. "Met hun ondersteuning kan ik mijn droom laten uitkomen."

EINDHOVEN - Hardlopen doet Dennis (32) al vanaf zijn zesde. Op zijn achttiende loopt hij zijn eerste marathon. Inmiddels heeft hij er veertig op zijn naam staan. Als carrière koos de jonge Dennis voor Defensie. In 2008 volgt een uitzending naar Afghanistan. Drie jaar later kiest de militair weer voor het burgerleven en start een opleiding tot verpleegkundige. In die tijd krijgt Dennis last van nachtmerries. Ook zijn concentratie laat te wensen over en op drukke plekken voelt hij zich niet prettig. 

"Wanneer mijn moeder overlijdt, gaat het van kwaad tot erger." Hij zoekt hulp bij het Veteraneninstituut en in 2015 krijgt Dennis de diagnose PTSS. Hardlopen zorgde altijd voor rust. "Je kunt dan je hoofd leegmaken." Door de stressstoornis lukte dat echter ook niet meer. "Ik kwam tien kilo aan. Zelfs vijf kilometer lopen, was te veel. Ik zat in een neerwaartse spiraal en kwam amper nog onder de mensen." Door deelname aan de Invictus Games in 2017 vond Dennis de sport weer terug. "Ook vond ik er herkenning en waardering. Bij lotgenoten heb je aan een half woord genoeg. Bovendien voelde ik dat ik weer marathons wilde gaan lopen." Het liefst die van Londen, Berlijn, New York, Chicago, Boston en Tokio. Door te lopen voor KiKa, is een startbewijs krijgen makkelijker. 

Dochter
"Ik heb een dochter van zes maanden. Ze is kerngezond. Daardoor besef ik hoe veel geluk ik heb. Veel kinderen hebben dat niet. Net als hun ouders die daardoor een traumatische ervaring opdoen. En daar weet ik alles van. Dat is precies waarom ik dit wil doen." Voorts stelde Dennis aan tatoeëerder Danny de vraag of hij wilde meehelpen geld in te zamelen. "Ik zei meteen 'ja'. Eerder heb ik getatoeëerd voor het goede doel en dat was een succes. Door het bedrag laag te houden, maak je het toegankelijker." Ook mensen die geen tatoeage willen zijn welkom te doneren.

Opbrengst
Dennis' tattoodag voor KiKa is op zondag 19 april vanaf 10.00 uur bij Danny's Tattoo Place op Leenderweg 315 in Eindhoven. In verband met het coronavirus is het allerminst zeker of de activiteit doorgaat. Houd de facebookpagina in de gaten. Een tatoeage van 5 bij 5 cm kost dertig euro. De volledige opbrengst gaat naar Kika. Rondom de shop is er van alles te beleven. Er staat een springkussen, er speelt een band en lunchroom Okidoki zorgt voor hapjes. http://dannystattooplace.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden