De cursus Digisterker is op dinsdag 7, 14, 21 en 28 april van 14.00 tot 16.00 uur bij Digitolk Woensel, Wijkcentrum de Werf.
De cursus Digisterker is op dinsdag 7, 14, 21 en 28 april van 14.00 tot 16.00 uur bij Digitolk Woensel, Wijkcentrum de Werf. (Foto: )

Cursus Digisterker zorgt voor ondersteuning

De helft van het aantal gepensioneerden dat recht heeft op een aanvullende AOW-uitkering ontvangt het niet. Een belangrijke reden is dat een deel van deze ouderen niet goed digitaal communiceert met de overheid. Dit was de afgelopen tijd in de media te lezen. De bibliotheek zorgt voor ondersteuning met de praktische cursus Digisterker.

EINDHOVEN - Tienduizenden ouderen ontvangen nu te weinig geld om van rond te komen. Ze weten niet goed hoe ze online hun zaken moeten regelen of zijn onzeker over veilig internetgebruik. De cursus Digisterker komt daarom goed van pas. Ouderen leren in deze cursus het digitaal communiceren met de overheid onder de knie te krijgen. In vier bijeenkomsten wordt duidelijk hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten. 

Onder andere de gemeente, het UWV en de Belastingdienst komen aan bod. Het is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan. Nog geen ervaring met computers en internet? Dan is het verstandig om eerst de cursus Klik&Tik te volgen. De cursus Digisterker is op dinsdag 7, 14, 21 en 28 april van 14.00 tot 16.00 uur bij Digitolk Woensel, Wijkcentrum de Werf. De cursus kost 25 euro, inclusief het cursusboek. Meer informatie via: 040-2604260.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden