De voorronde van Eindhoven vindt plaats op woensdag 6 mei in Pand P. Meedoen kan via: https://writenow.nu. (Foto: Pixabay).
De voorronde van Eindhoven vindt plaats op woensdag 6 mei in Pand P. Meedoen kan via: https://writenow.nu. (Foto: Pixabay). (Foto: )

Welk schrijftalent wint Write Now! Eindhoven 2020?

Tot 1 april sturen creatieve jongeren van 15 tot en met 24 jaar hun teksten in voor de twintigste editie van schrijfwedstrijd Write Now!. Tijdens de Noord-Brabantse voorronde op 6 mei maakt juryvoorzitter Anne-Fleur van der Heiden bekend welke drie jonge schrijvers in de prijzen vallen en wie zich plaatst voor de finale.

EINDHOVEN - Write Now! is dé Nederlandstalige schrijfwedstrijd voor jong talent van 15 tot en met 24 jaar. Alle genres – proza, poëzie, geschreven spoken word, scenario's, rap- of songteksten – zijn toegestaan. Teksten insturen kan tot 1 april 2020 via writenow.nu. Marjolijn van de Gender won in 2018 deze voorronde, om er vervolgens in de finale met de derde prijs vandoor te gaan. Momenteel werkt zij aan haar debuutroman, die zal verschijnen bij Uitgeverij Atlas Contact.

De voorronde van Eindhoven vindt plaats op woensdag 6 mei in Pand P. Voorafgaand aan de prijsuitreiking geeft schrijver Bart Smout een gratis workshop, waarin deelnemers hun schrijfvaardigheden verder kunnen ontwikkelen. De presentatie van de avond is in handen van Anneroos Goossen en de muziek wordt verzorgd door een jonge artiest. Aan het eind van het programma maakt auteur en juryvoorzitter Anne-Fleur van der Heiden bekend wie een felbegeerde finaleplek verovert en wie er naar huis gaan met de tweede en derde prijs.

Per voorronde worden er drie prijzen vergeven: € 250,-, € 125,- of € 75,- aan boekenbonnen. De eersteprijswinnaar gaat door naar de finale op 28 juni in Rotterdam en daarnaast plaatsen nog vier tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale. De hoofdprijs van Write Now! 2020 bestaat uit een MacBook, deelname aan de Lage Landen Schrijfweek, publicaties op Hebban.nl en in VakTaal, een abonnement op poëzietijdschrift Awater, en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival.

Wall of Fame
Deelnemers en winnaars van Write Now! worden geregeld opgemerkt door landelijke uitgeverijen en programmeurs van literaire evenementen. De wedstrijd bracht auteurs voort als Lize Spit en Niña Weijers, van wie de boeken de afgelopen jaren allen een plek innamen op de longlist van de Libris Literatuur Prijs. Bekijk de Wall of Fame op writenow.nu voor een overzicht van alle succesvolle oud-winnaars.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden