Foto:

Column Bob: Wederopstanding

PSV op bezoek bij Vitesse? Dat staat garant voor drie punten! Sinds de opening van het Gelredome komen de Eindhovenaren graag op bezoek.

Ook dit jaar boekte de ploeg een zege, al lag hier wel het nodige geluk aan ten grondslag. Positief was dat het elftal de kopjes niet liet hangen na een ongelukkige achterstand. Wat dat betreft verdient Faber een compliment. Er stond een echt team op het veld, dat vocht voor iedere bal. Sam Lammers laat bovendien zien dat zijn vorm groeiende is na zijn ongelukkige blessure. Dat geldt ook voor Thomas die op het middenveld toont van toegevoegde waarde te zijn. Rosario en Schwaab daarentegen worstelen nog steeds met hun vorm en het zou me dan ook niet verbazen als zij binnenkort uit het elftal verdwijnen.

Guti en Baumgartl staan ongetwijfeld te trappelen om voor hun kans te gaan. Wellicht kunnen zij zich het komend weekend al gaan bewijzen tegen Feyenoord. De Rotterdammers zijn onder Advocaat bezig aan een indrukwekkende opmars. Een gat van één punt en nog één inhaalwedstrijd tegen AZ scheidt hen van de Eindhovenaren. Een overwinning is dus cruciaal voor PSV wil men nog ambities hebben om dit seizoen in de top-3 te eindigen. Het zal een slijtageslag worden in het Philips Stadion, die uiteindelijk allesbepalend zal zijn voor de strijd om Europees voetbal. De uitwedstrijd betekende het ontslag voor Mark van Bommel. 

De thuiswedstrijd kan het begin markeren van een wederopstanding. Het publiek zal zich ongetwijfeld van zijn beste kant laten zien door vol achter de ploeg te gaan staan. Het zal nodig zijn, want de Rotterdammers zijn onder 'de kleine generaal' een vechtmachine geworden. Kwalitatief houdt het elftal niet over. Berghuis en Fer zijn de grote blikvangers van het team. De rest is kwalitatief matig, er liggen volop kansen voor PSV. Het wordt tijd dat in deze wedstrijd Ihattaren weer eens van zich laat horen. Als hij dit jaar wil schitteren op het EK zal hij uit een ander vaatje moeten tappen dan de voorbije weken. Een topspeler bewaart zijn beste spel immers voor topwedstrijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden