Mike Dobber: "Als ik een initiatief handen en voeten kan geven, dan geeft me dat een kick, daar haal ik mijn energie uit." (Foto: Rob Weekers).
Mike Dobber: "Als ik een initiatief handen en voeten kan geven, dan geeft me dat een kick, daar haal ik mijn energie uit." (Foto: Rob Weekers). (Foto: )

Mike Dobber vindt energie bij Dynamo

Hij heeft zoals hij het zelf zegt 'zijn hart gevolgd'. Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest bij The Hall of Fame, Tilburgs centrum voor urban sports & culture, is Mike Dobber weer terug in thuisstad Eindhoven, waar hij sinds januari als regisseur actief is bij jongerencentrum Dynamo. (Door Rob Weekers)

EINDHOVEN  - Ik heb er een aardig gevuld rugzakje aan overgehouden, zo omschrijf Mike Dobber zijn periode als directeur van Hall of Fame. "Van een introvert muziekzaaltje is The Hall of Fame uitgegroeid tot een poppodium dat landelijke bekendheid geniet en dat de status van Kernpodium C heeft verworven. Wat dat betreft verlaat ik Tilburg met een goed gevoel."

Verfrissend
Twee maanden is nog een beetje kort om nu al de balans op te maken, maar Mike Dobber heeft van zijn overstap van Tilburg naar Eindhoven nog geen seconde spijt. "De afgelopen weken heb ik als verfrissend ervaren. Ik krijg hier redelijk de vrije hand, en daar spreekt vertrouwen uit." Het is niet zo dat Mike Dobber zijn loopbaan volgens een vaste route uitstippelt. "Je moet wel een stip op de horizon hebben", klinkt het stellig. "Te lang met hetzelfde bezig zijn, nee, daar zie ik geen uitdaging in."

Bij Dynamo heeft Dobber zijn plek gevonden, en voelt hij zich als een vis in het water. Zijn nieuwe functie als regisseur is hem op het lijf geschreven, zo vindt hij zelf. "Veel mensen in mijn omgeving vonden de stap van directeur naar regisseur opmerkelijk", vertelt Mike. "En dat is het eigenlijk ook wel. Op het eerste gezicht lijkt het geen promotie, maar zo voel ik het eigenlijk wel. Als directeur heb ik me met veel zaken bezig gehouden, overleggen met gemeente, beleidsontwikkeling, bestuurszaken, allemaal boeiend en ik heb er veel van geleerd, maar mijn passie ligt bij het werken met jongeren."

Mike Dobber houdt er niet van om zichzelf op de voorgrond te plaatsen. Zelf ziet hij zich als een verbinder en katalysator die initiatieven mogelijk maakt. "Veel jongeren hebben hartstikke goeie ideeën, bijvoorbeeld als het gaat om het maken van muziek en het houden van een festival. Maar met een idee alleen ben je er natuurlijk nog niet. Als ik een initiatief handen en voeten kan geven, dan geeft me dat een kick, daar haal ik mijn energie uit", zegt Dobber die het als zijn taak ziet om talent bij jongeren aan te wakkeren en te ontwikkelen. "Dat was in Tilburg ook al zo, en zal in Eindhoven niet anders zijn. Het is mooi om te zien als je talent kan laten opbloeien."

Eerste grote klus waar Dobber zich mee gaat bezighouden is het internationaal graffitifestival Step in the Arena dat in juni wordt gehouden in de Berenkuil. Een kolfje naar zijn hand, zo blijkt. Het festival staat al redelijk op de kaart, maar Dobber ziet nog volop mogelijkheden om zoals hij het omschrijft 'braakliggend terrein te ontginnen'. Zo is het de bedoeling dat het festival meer aantrekkelijk gaat worden voor een groter publiek met urban sports, dans demo's, straattheater, spoken word , en ook wordt er ingezet op technologie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden