Van links naar rechts: presentatrice Karin, Anne, Meintje, Luc, Noa en Milan. Rechts staat Albert Kivits, directeur van De Witte Dame.
Van links naar rechts: presentatrice Karin, Anne, Meintje, Luc, Noa en Milan. Rechts staat Albert Kivits, directeur van De Witte Dame.

Noa van Hapert geprezen om inlevingsvermogen

De winnaars van de vijf voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd namen het vrijdagochtend tegen elkaar op in bibliotheek De Witte Dame. De kandidaten waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk werd Noa van Hapert van basisschool De Boschuil verkozen tot Voorleeskampioen van Eindhoven.

EINDHOVEN - De andere finalisten waren Milan Voss (De Achtbaan), Anne Bouwmeister (De Vuurvlinder), Meintje van Eeuwijk (De Talisman) en Luc Savelkoul (De Korenaar). Noa las een fragment voor uit Gips van Anna Woltz. Met veel inlevingsvermogen las ze het stuk voor. De jury was erg blij met de keuze van het boek en het gruwelijke, maar eveneens grappige fragment. De jury bestond uit: Hessel Rippe, schrijver van het boek Muizen in de buizen, wat zich afspeelt in De Witte Dame, Albert Kivits, directeur/bestuurder de Bibliotheek Eindhoven, en Andrea Wewer, collectioneur van de bibliotheken op Spil.

De halve provinciale finale is op 7 maart in Goirle. Dan neemt Noa het op tegen de andere winnaars. Als Noa de jury voor zich weet te winnen, mag ze in april naar de provinciale finale en mogelijk naar de landelijke finale eind mei.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden