De Bibliotheek Eindhoven, Eindhoven Italian School La Lampadina en Heritage Language Schools Eindhoven (HLSE) slaan de handen ineen.
De Bibliotheek Eindhoven, Eindhoven Italian School La Lampadina en Heritage Language Schools Eindhoven (HLSE) slaan de handen ineen. (Foto: )

Bibliotheek De Witte Dame op de Italiaanse tour

De Bibliotheek Eindhoven, Eindhoven Italian School La Lampadina en Heritage Language Schools Eindhoven (HLSE) slaan de handen ineen om een collectie Italiaanse kinderboeken beschikbaar te stellen in de bibliotheek in De Witte Dame.

EINDHOVEN - Met dit gemeenschappelijke project benadrukken ze het belang om bij meertalige kinderen de taalontwikkeling van alle talen die ze beheersen te stimuleren. De officiële opening van de collectie is op zondag 16 februari, 14.40 uur. Gisi Cannizzaro en Juliana Nasufi, promotors van internationaal taalonderwijs, geven uitleg bij de collectie, gevolgd door een woordje van raadslid Miriam Frosi. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen aanschuiven voor een voorleesboek – in het Italiaans, gevolgd door een knutselactiviteit. De Italiaanse collectie omvat ongeveer 300 boeken voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Deze boeken kunnen geleend worden door alle kinderen die een gratis jeugdlidmaatschap van de bibliotheek hebben. Naast deze uitbreiding van de jeugdbibliotheek, zal er in 2020 ook een Chinese collectie komen. Er is al een Engelstalige collectie, in samenwerking met The Reading Pier. Vanaf 16 februari is er elke maand op een zondag voorlezen in het Italiaans, gevolgd door een creatieve activiteit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden