Van links naar rechts: Hugo van Rooij, Ely-Janne van Asselt, Dorothée Foole, Jan Verhagen, Niek Rennenberg en Rob Kosterman. (Foto: Bert Jansen)
Van links naar rechts: Hugo van Rooij, Ely-Janne van Asselt, Dorothée Foole, Jan Verhagen, Niek Rennenberg en Rob Kosterman. (Foto: Bert Jansen) (Foto: Bert Jansen)

Mooi geldbedrag voor Stichting (Z)onder Dak

Afgelopen vrijdag kreeg de Stichting (Z)onder Dak bij boekhandel Van Piere een cheque overhandigd van 500 euro. Voor de oprichter en voorzitter van de stichting, Hugo van Rooij, was dit tevens een reden om twee onderscheidingen uit te reiken.

EINDHOVEN - Het bedrag was deels de opbrengst van een drie maanden durende actie van de Eindhovenwinkel en Van Piere. Van ieder verkocht T-shirt van de stadsdelen van Eindhoven doneerden de winkels 2,50 euro aan dit goede doel. "We hebben ruim honderd T-shirts verkocht en het Ouderen Appèl Eindhoven heeft de opbrengst aangevuld tot vijfhonderd euro," liet initiatiefneemster Dorothée Foole van de Eindhovenwinkel weten.

Volgens Niek Rennenberg van het Ouderen Appèl was een donatie van zijn partij vanzelfsprekend. "Wij investeren niet in stenen, maar in mensen." Ook Jan Verhagen van boekhandel Van Piere en tevens verkooppunt van de T-shirts ondersteunt dit initiatief. "Wij zijn blij dat we op deze manier ook iets voor Eindhovense daklozen kunnen betekenen", liet hij optekenen. Oprichter Van Rooij was blij met het bijeengebrachte geld. "Wij zijn geheel afhankelijk van donaties en werken nauw samen met straatpastor Rob Kosterman. Sinds dit jaar wil de stichting met een 'Toffe Peer' mensen bedanken die zich voor onze daklozen inzetten. Daarom heb ik deze gelegenheid aangegrepen om zowel de pastoor alsmede Dorothée Foole een Toffe Peer te overhandigen. Helaas groeit het aantal daklozen in Eindhoven nog steeds. Vooral in de leeftijdsgroep tussen de 14 en 18 jaar. We mogen ze niet in de kou laten staan", liet hij na afloop weten.

stichtingzonderdak.nl

vanpiere.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden