Het Strijps Kamerkoor treedt zondag 16 februari op in De Paterskerk. Het concert begint om 15.30 uur. (Foto: Ben van Veelen).
Het Strijps Kamerkoor treedt zondag 16 februari op in De Paterskerk. Het concert begint om 15.30 uur. (Foto: Ben van Veelen). (Foto: Ben van Veelen)

Het Strijps Kamerkoor over 'de gelukkige stad'

Het visioen van een stad waarin iedereen in pais en vree samenleeft, is eeuwenoud. Ook vandaag de dag trekken mensen wereldwijd van het platteland naar de stad, op zoek naar geluk. Om het 100-jarig bestaan van grootstedelijk Eindhoven te vieren, zingt het Strijps Kamerkoor 'De gelukkige stad' in De Paterskerk, onderdeel van DOMUSDELA.

EINDHOVEN - Een afwisselend programma, bestaande uit koorwerken, teksten en beelden wordt door DOMUSDELA aangeboden aan de stad Eindhoven en haar bewoners. DOMUSDELA, dat in november 2019 de deuren opende, wil bruisen en mensen inspireren tot betekenisvolle ontmoetingen. Een mooie plek om met elkaar het 100-jarig bestaan van Eindhoven te vieren.

Op 30 januari werd in het Natlab Iris Penning zowel door het publiek als door de jury uitgeroepen tot nieuwe stadsdichter van Eindhoven. Zij zal tijdens dit concert haar winnende gedicht over Eindhoven voordragen. Overigens staat het Strijps Kamerkoor onder leiding van Wilko Brouwers. Het concert vindt op zondag 16 februari plaats, van 15.30 tot 16.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro, plus 2 euro reserveringskosten. Kaartverkoop via:

muziekgebouweindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden