De zestien jonge deelnemers, van 8 tot 18 jaar, komen vanuit het hele land. Met een grote variëteit aan instrumenten zullen zij voor een prachtig concours zorgen.
De zestien jonge deelnemers, van 8 tot 18 jaar, komen vanuit het hele land. Met een grote variëteit aan instrumenten zullen zij voor een prachtig concours zorgen.

Grote variëteit bij Archipel Muziekconcours

Stichting Vrienden van Archipel organiseert dit jaar voor de zevende keer het jaarlijkse Muziekconcours. Het concours wordt georganiseerd omdat muziek een taal is tussen mensen, die iedereen gemakkelijk verstaat.

EINDHOVEN - Archipel organiseert het muziekconcours om cliënten, mantelzorgers én omwonenden de kans te bieden te genieten van klassieke muziek op hoog niveau. De zestien jonge deelnemers, van 8 tot 18 jaar, komen vanuit het hele land. Met een grote variëteit aan instrumenten zullen zij voor een prachtig concours zorgen. Die zestien deelnemers zijn overgebleven en gaan de halve finales in. Het concours begon namelijk met 32 deelnemers, van wie de helft inmiddels afgevallen is.

De voorrondes hebben reeds plaatsgevonden, in Eindhoven en in Best. De halve finales staan echter voor de deur: op zaterdag 15 februari (in Akkers, Margot Begemannstraat 9 in Nuenen) en zondag 16 februari (Berkenstaete, de Bontstraat 71 in Son en Breugel). Op zaterdag 8 maart vindt de 'Grande finale' van het Archipel Muziekconcours plaats in het Muziekgebouw Eindhoven. De finale begint om 14.30 uur. Entreekaarten zijn te koop voor 6,50 euro via muziekgebouweindhoven.nl. Er is voldoende plaats voor rolstoelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden