Viering bij het annexatiemonument ter ere van Groot Eindhoven.
Viering bij het annexatiemonument ter ere van Groot Eindhoven.

Expositie Eindhoven '20-'20

In 2020 is het honderd jaar geleden dat 'Groot Eindhoven' ontstond. In de Eindhoven in Beeld expositie 'Eindhoven 1920-2020' wordt de groei van de stad getoond.

EINDHOVEN - De zes delen van Groot Eindhoven groeiden aan elkaar. De expositie laat per stadsdeel (de zes voormalige gemeentes) ontwikkelingen zien vóór en na de annexatie. Daarnaast worden ontwikkelingen na de annexatie thematisch behandeld (industrie, huisvesting, transport/infrastructuur, evenementen/sociale gebeurtenissen, cultuur/vermaak). Ook worden kort enkele 'mislukte' annexaties geschetst en wordt een blik op Eindhoven in de nabije toekomst getoond. Natuurlijk worden naast veel foto's ook films vertoond die deze ontwikkelingen in beeld brengen. Ter verlevendiging kunnen bezoekers een virtuele wandeling maken door het 16e-eeuwse Eindhoven.

Op zondag 2 februari om 13.00 uur opent Jan van Schagen de expositie 'Eindhoven 1920-2020' bij Eindhoven in Beeld, gevestigd in het Erfgoedhuis, Gasfabriek 4, Eindhoven (NRE-terrein). Van Schagen is auteur van talloze boeken over erfgoed in Eindhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden