Een trotse Ingrid van Zuijdam ontvangt de onderscheiding uit handen van Bart Engbers.
Een trotse Ingrid van Zuijdam ontvangt de onderscheiding uit handen van Bart Engbers. (Foto: )

Stedelijk College Henegouwenlaan voor drie jaar 'excellente school'

Locatiedirecteur Ingrid van Zuijdam ontving maandag uit handen van Bart Engbers, Jurylid Excellente Scholen, het predicaat van 'excellent' voor alle afdelingen van het Stedelijk College aan de Henegouwenlaan. De school mag het predicaat gedurende drie jaar dragen.

EINDHOVEN - De jury was vooral onder de indruk van het feit dat de school de leerlingen op maat wil en kan bedienen, zodat elke leerling begeleid wordt naar een optimale ontwikkeling, gericht op hun omgeving en de toekomst. Of zoals een leerling het verwoordde: "Ze willen je een beter persoon maken en ze hebben mijn inzicht in bepaalde zaken veranderd. Ze stimuleren je om jezelf te ontwikkelen en om meer naar jezelf te kijken. Hierdoor leer je beter met jezelf omgaan". De jury had zelfs een suggestie voor een nieuwe slogan voor de school: 'Wat kan hier eigenlijk niet?'

Blijdschap
Ingrid van Zuijdam is erg blij met de toekenning van dit predicaat. Een beloning voor het vele werk dat samen is verzet. Hoe komt het dat 'haar school' excellent presteert? Van Zuijdam: "Het succes van onderwijs zit denk ik in de onderlinge samenwerking en het feit dat iedere collega zijn of haar passie omzet naar verdere verbetering van het onderwijs."

Uitproberen
Docenten vertelden de jury dat ze trots zijn op de ruimte die ze krijgen om nieuwe dingen uit te proberen. Kernkwaliteiten hierbij zijn ontwikkelingsgericht, veilig, respect, transparant en intercultureel gedrag. Een heldere basis voor het excellentieprofiel. De jury vindt de school hiermee een voorbeeld voor anderen. De school kijkt iedere dag naar wat leerlingen van hen verwacht. Ze zoekt naar mogelijkheden om ze op maat te bedienen en zoveel mogelijk bagage mee te geven voor de toekomst. Dit doet het Stedelijk College volgens de jury in een school waar overal een positieve sfeer hangt. Leerlingen zijn vriendelijk en open naar elkaar. Ingrid van Zuijdam: "In de lessen zijn gedreven docenten aan het werk die ook tijdens deze lessen de wereld van buiten naar binnen halen. Wij verheugen ons zeker ook op onze aanstaande nieuwbouw. Daar komen nog meer mogelijkheden om ons excellentieprogramma in al zijn facetten vorm te geven."

Meer berichten