Op zaterdag 25 januari is PSV-mascotte Phoxy van de partij in de bieb, waar kinderen met hem op de foto kunnen.
Op zaterdag 25 januari is PSV-mascotte Phoxy van de partij in de bieb, waar kinderen met hem op de foto kunnen.

Phoxy en Het Prentenboek van het Jaar in tien talen

De Nationale Voorleesdagen, van 22 januari tot en met 1 februari, staan in het teken van het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Tijdens deze week wordt het Prentenboek van het Jaar, Moppereend, voorgelezen in minstens tien verschillende talen. Op zaterdag 25 januari ondersteunt PSV-mascotte Phoxy de voorlezer. Kom vooral een kijkje nemen.

EINDHOVEN - Vanwege het internationale karakter van Eindhoven en de bezoekers in de bibliotheek is er tijdens de Nationale Voorleesdagen voor gekozen om het Prentenboek van het Jaar door minstens tien verschillende voorlezers in hun moedertalen voor te laten lezen.

Op 25 januari slaat de bibliotheek bovendien de handen ineen met PSV om het voorlezen al bij de jongste kinderen onder de aandacht te brengen. Naast het boek Moppereend wordt er voorgelezen uit het Phoxy Magazine en is er de mogelijkheid om met de mascotte op de foto te gaan.

Kijk op www.bibliotheekeindhoven.nl/nationalevoorleesdagen voor uitgebreide informatie en om aan te melden voor de activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden