Op vrijdagavond 21 februari start de finale van het Songfestival in het Van der Valk Hotel Eindhoven. (Foto: Peter Tops - Topspotting).
Op vrijdagavond 21 februari start de finale van het Songfestival in het Van der Valk Hotel Eindhoven. (Foto: Peter Tops - Topspotting). (Foto: )

Luidkeels meezingen in Van der Valk

Op vrijdagavond 21 februari start de finale van het Songfestival in het Van der Valk Hotel Eindhoven. Niet Rotterdam of Maastricht, maar ons Lampegat staat in de spotlights, dankzij het Lampegats Gemengd Mannenkoor.

EINDHOVEN - Zes publieksgroepen (landen) vol enthousiaste carnavalsvierders gaan, onder aanvoering van dirigent, koor en orkest, presentatoren en vakpromotoren, met elkaar een muzikale en carnavaleske strijd aan om uiteindelijk tot één winnaar te komen. Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk Nederland zijn de landen die gaan strijden om de eer. Zowel het koor als het publiek zijn verkleed in de stijl van het land. Voor de twijfelaars geeft de website adviezen en voorbeelden. De bezoekers kiezen bij het bestellen van de kaarten welke van die zes landen zij willen vertegenwoordigen en aanmoedigen. Kortom: een Europese muzikale battle. Vanaf de ontvangst, om 19.30 uur, tot en met de afterparty worden de bezoekers in carnavalsstijl vermaakt. Maar actieve deelname van de bezoekers is een vereiste: meezingen is een van de succesfactoren van de evenementen van het LGMK.

Niets is te dol
Natuurlijk begint Nederland als winnaar van het songfestival van vorig jaar met 'Arcade', maar daarna is alles mogelijk en niets is te dol. Songfestivalkrakers, ballades, het levenslied en natuurlijk carnaval. Een heerlijke meezingavond waarbij de landengroepen elkaar de punten proberen af te snoepen. Laat je verrassen en verbazen door acts en optredens. Een complex-carnavaleske jurering zal bepalen welk land uiteindelijk de winnaar is. Ook het publiek is onderdeel van de jury. Maar natuurlijk is iedereen winnaar die bij deze eerste editie aanwezig kan zijn. Het aantal toegangskaarten is beperkt. Kaarten kosten 22 euro per stuk en zijn enkel verkrijgbaar via de website: www.ameezing-carnavalx.nl

Locatie
Ameezing CarnavalX 2020 wordt georganiseerd in Hotel Van Der Valk Eindhoven. Een prachtige foyer voor de ontvangst van de gasten en de sfeervolle aangeklede grote '040 Zaal' bieden alles wat een Songfestival vraagt en voor het publiek heeft deze locatie ook nog andere voordelen. De mensen kunnen gratis parkeren en het openbaar vervoer stopt pal voor de deur. Bovendien kunnen de bezoekers vooraf op locatie gezellig eten en na afloop lekker blijven slapen.

Alles op een rijtje
Ameezing CarnavalX 2020, thema Songfestival.
Vrijdag 21 februari 2020. Ontvangst vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.
Locatie: Hotel Van der Valk, Eindhoven.

ameezing-carnavalx.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden