De FIFA 20 stadsfinales vinden op 30 januari plaats in het eSports Centre Eindhoven, Ingenieur Kalffstraat 313a. (Foto: Pixabay).
De FIFA 20 stadsfinales vinden op 30 januari plaats in het eSports Centre Eindhoven, Ingenieur Kalffstraat 313a. (Foto: Pixabay). (Foto: )

Wie is de beste FIFA-speler van Dynamo Jeugdwerk?

In oktober 2018 is Dynamo Jeugdwerk zich actief gaan richten op de gaming wereld. Doelstelling hierbij was een brug te slaan naar een groeiende jeugdcultuur waar sociaal isolement van jongeren kan leiden tot gameverslaving. Deze beweging resulteerde in een nieuw jongerenplatform binnen Dynamo Jeugdwerk: Level Up 040. Een platform voor gaming activiteiten én voorlichting.

EINDHOVEN - Natuurlijk was het bij Dynamo Jeugdwerk altijd al mogelijk om gewoon (samen) te gamen binnen de jongerencentra. Vanuit de wens om hier een extra dimensie aan toe te voegen sloten zij Jeffry van Geel, gaming expert bij NWTV, aan. In samenwerking met NWTV en Jeffry's specifieke kennis over de historie van gamen, ervaring en praktijkvoorbeelden kon deze wens vertaald worden naar een concrete aanpak voor jeugdwerk.

De afgelopen periode zijn hieruit al verschillende initiatieven ontstaan zoals Real Life Fortnite, Fifa Masters (stedelijk), voorlichtingen voor ouders en op scholen en nu, als kers op de taart, de eerste stadsfinales van FIFA 20. Jongeren worden binnen het platform Level Up 040 aangesloten bij bestaande communities, maar vinden ook hun weg in de audiovisuele wereld, die hen mogelijkheden biedt vanuit hun eigen talenten en interesses. Zo ontdekken ze hun talenten op het gebied van bijvoorbeeld filmen en vloggen. Dynamo Jeugdwerk ondersteunt hen in het verder ontwikkelen van deze skills.

Verbinding
Hicham Akel, jeugdwerker in Gestel en Woensel-Zuid, vertelt: "Binnen gaming is veel gesloten. Gesloten communicatie tussen gamers vanuit een 'ik ben er niet'-houding en het vermijden van confrontaties in de 'échte wereld' met bijvoorbeeld hun ouders, leidt vaak tot nog meer vermijdgedrag en isolement. Door jongeren uit hun zolderkamer 'koker' te halen en aan te laten sluiten bij communities ontwikkelen zij hun sociale vaardigheden en doen zij leerervaringen op. Bij Level Up 040 doen we dat door het opengooien van communicatielijnen en nóg meer de verbinding te leggen van headphone naar headphone. Jongeren gamen met elkaar, sluiten zich aan bij bestaande groepen, vormen zelf een nieuwe community of organiseren events."

De FIFA 20 stadsfinales vinden op 30 januari plaats in het eSports Centre Eindhoven, Ingenieur Kalffstraat 313a. Van 16.00 uur tot en met 18.00 uur strijden de beste spelers van de verschillende stadsdelen tegen elkaar. Tevens kunnen deelnemers en kijkers verschillende andere activiteiten doen.

Meer berichten