Tijdens de snertwandeling van IVN zijn dergelijke drassige paden eerder regel dan uitzondering. Heerlijk om doorheen te banjeren! (Foto: IVN).
Tijdens de snertwandeling van IVN zijn dergelijke drassige paden eerder regel dan uitzondering. Heerlijk om doorheen te banjeren! (Foto: IVN). (Foto: )

IVN snertwandeling richting buurtschap Olen

Rond de jaarwisseling was het al even fris met nachtvorst. Benieuwd of januari nog een ouderwetse wintermaand gaat worden, of net als vorig jaar gewoon nat. Weer of geen weer, er is een IVN Snertwandeling op zondag 12 januari.

SON EN BREUGEL - Mensen die mee willen lopen dienen tussen 13.15 en 13.30 uur bij het IVN-gebouw te zijn, te vinden aan de Sint Genovevastraat in Breugel. Ter plekke kunnen deelnemers zich inschrijven voor de wandeling, die richting Olen en mogelijk ook Stad van Gerwen gaat. Na de wandeltocht kunnen de deelnemers een welverdiend bord huisgemaakte, stevige soep verorberen.

Afhankelijk van de droogte of de modder gaan de wandelaars door drassig natuurgebied langs het kanaal, of nemen ze grotendeels meer verharde boerenwegen (of keuze tussen beide, waarbij je dan of de natte of de minder natte route neemt). De organisatie raadt aan om in ieder geval stevige wandelschoenen of laarzen mee te nemen, want de ervaring leert dat het modderig en drassig zal zijn. Honden (ook aangelijnd) mogen niet mee.

Meelopen kost niets. Deelnemers dienen de soep en andere consumpties wel zelf af te rekenen. Aanmelden is gewenst: wandelen@ivn-senb.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden