Foto:

Zachte heelmeesters

Wederom beleefde PSV een horrorweek met een kansloze nederlaag tegen Sporting Lissabon en een flets gelijkspel tegen Emmen. Hoelang kan deze misère nog doorgaan voordat de directie ingrijpt?

Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden en bij PSV is het al zover dat de patiënt inmiddels op de intensive care ligt. Toon Gerbrands mag eens in de spiegel kijken of zijn eigen managementboekjes eens goed doorlezen, want het gaat helemaal de verkeerde kant op met de club. Wie dat niet doorheeft is ziende blind. Uitgeschakeld voor de landstitel, uitgeschakeld in Europa en zelfs de tweede plaats wordt een hels karwei gezien de grote achterstand op AZ. Dit kost de club miljoenen en de directie staat erbij en kijkt er naar. Mark van Bommel was een fantastische speler voor PSV en een echt icoon. Dit zal hij altijd blijven, maar je mag concluderen dat hij als trainer zwaar tekort schiet.

Geen schande, hij is tenslotte een beginnend coach. Maar volgens de wetten van de topsport moet je op een gegeven moment afgerekend worden op de resultaten wanneer deze ondermaats zijn. PSV is geen club waar je het vak van topcoach kan leren. Hij loopt zelf lang genoeg mee in de voetballerij om dit te weten. Het zou hem dan ook sieren als hij zelf deze conclusie trekt en opstapt. Maar uit interviews blijkt dat hij van geen wijken wil weten en dat is hoogst opmerkelijk. Zal hij écht geloven dat hij de resultaten kan ombuigen of wacht hij tot de directie de knoop doorhakt zodat hij zijn vertrekpremie kan opeisen?

Het zou zomaar kunnen dat de directie besluit een senior trainer toe te voegen aan de technische staf, net zoals Hiddink destijds deed bij Cocu. Maar dit is bij Van Bommel vorig jaar al gebeurd met zijn schoonvader Bert van Marwijk, dus deze optie is niet serieus te nemen. De komende wedstrijd mag PSV spelen in het Philips Stadion, het publiek is het zat en zal zich op een gegeven moment gaan roeren. Dit kan de directie voorkomen door zelf kordaat te handelen. Anders wordt Van Bommel nog verder beschadigd en dat is doodzonde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden