Ernie Brandts druipt af nadat het Brabants onderonsje met TOP Oss uitmondt in een nederlaag voor FC Eindhoven. (Foto: Johan Manders).
Ernie Brandts druipt af nadat het Brabants onderonsje met TOP Oss uitmondt in een nederlaag voor FC Eindhoven. (Foto: Johan Manders). (Foto: )

Bezoek aan TOP Oss levert FC Eindhoven geen punten op

Het bezoek van FC Eindhoven aan Oss heeft geen punten opgeleverd. De wedstrijd tegen TOP Oss werd met 3-1 verloren. Kaj de Rooij maakte bij een 1-0 achterstand de enige treffer van de Eindhovenaren.

OSS - De Blauw-Witten stichtten het eerste gevaar van de wedstrijd. Kaj de Rooij kapte zich in het zestienmetergebied vrij, maar vond doelman Damien Perquis op zijn pad. Met ongeveer twintig minuten op de klok kwam TOP Oss op voorsprong. De Ossenaren kregen een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Philippe Rommens schoot via de muur binnen en liet Ruud Swinkels daarmee kansloos.Even later probeerde Karim Essikal het ook van afstand, maar opnieuw keerde de doelman de inzet. Rigino Cicilia kon daarna bijna profiteren in de rebound.

Overstapje
In de 28e minuuut kwam FC Eindhoven op gelijke hoogte na een prachtig doelpunt. Alvin Daniëls gaf voor waarna Kaj de Rooij kon afronden na een overstapje van Marcelo Lopes. Enkele minuten later had Rigino Cicilia dé kans op de voorsprong, maar hij schoot hoog over. TOP Oss doelman Damien Perquis keerde de inzet van Marcelo Lopes waarna de rebound voor de voeten van de spits belandde. Even later kwam TOP Oss uit het niets op voorsprong. Na een fout van Maarten Peijnenburg kon Giovanni Büttner profiteren, 2-1.

Overwicht
Na de pauze moest Ruud Swinkels al snel in actie komen. De Eindhovense doelman keerde een inzet van Cas Peters. Tien minuten na rust kwam de thuisploeg op 3-1. Giovanni Büttner, die na een lange pass van doelman Damien Perquis koel afrondde, scoorde zijn tweede doelpunt van de avond. Vervolgens had FC Eindhoven een overwicht in het balbezit, maar kwam de ploeg van Ernie Brandts moeilijk door de verdediging van TOP Oss heen.

FC Eindhoven was dicht bij een tweede treffer. Na een mooie actie van Kaj de Rooij langs de zijlijn bracht hij de bal voor op Rigino Cicilia. Rick Stuy van den Herik doorzag het gevaar en gleed de bal bijna in eigen doel. De aanvoerder van de Ossenaren verwerkte de bal net op tijd voordat Rigino Cicilia de kans kreeg.

www.fc-eindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden