De uitreiking van de prijzen is op 23 januari in het gebouw van de Centrale Bibliotheek. Vorig jaar won Remco van Doorn (CDA) hem. (Foto: Pixabay).
De uitreiking van de prijzen is op 23 januari in het gebouw van de Centrale Bibliotheek. Vorig jaar won Remco van Doorn (CDA) hem. (Foto: Pixabay). (Foto: )

Stem op jouw Raadslid van het Jaar

Al sinds 2008 vindt de verkiezing Raadslid van het Jaar plaats. Sinds 2018 is er ook een afzonderlijke publieksprijs. Die ging vorig jaar naar Remco van Doorn (CDA). Ook dit jaar mogen de inwoners van Eindhoven hun stem weer uitbrengen via www.raadslidvanhetjaar.nl. Voor de 'Raadslid van het Jaar Publieksprijs' komen alle 45 leden van de gemeenteraad in aanmerking. Bij het uitbrengen van de stem is het verplicht een motivering in te vullen. De stemming start op 1 december en loopt tot en met 15 december.

EINDHOVEN - De organisatie van de verkiezing is in handen van de Stichting Raadslid van het Jaar. Zij probeert op een positieve manier aandacht te geven aan het raadswerk en raadsleden te stimuleren om zich te blijven inzetten voor de stad. Nadat Marcel van Bussel zich dit jaar uit de stichting heeft teruggetrokken, wordt momenteel een nieuw bestuur samengesteld. Jelle Krol is bereid gevonden om de rol van voorzitter van de stichting op zich te nemen. De jury-coördinatie is in handen van zes voormalige raadsleden met een verschillende politieke achtergrond: Barbara van Benthem Jutting, Anjo Breuers, Frank Depla, Jos Peters, Hans Rozendaal en Karin Wagt, en voormalig-griffier Jan Verheugt als secretaris.

Naast de publieksprijs worden ook de traditionele prijzen 'Raadslid van het Jaar' en 'Talent van het Jaar' uitgereikt. Vorig jaar gingen die onderscheidingen naar respectievelijk Henk Jager (Christen Unie) en Remco van Doorn. Voor deze prijzen wordt gestemd door mensen van diverse organisaties die beroepsmatig of als vrijwilliger met politici te maken hebben, zoals journalisten, ambtenaren, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Bij hun overwegingen zullen zij zich laten leiden door vragen als hoe stonden raadsleden in het debat, welke rol speelden ze in de richting van bewoners en organisaties en wie heeft zich het afgelopen jaar onder meer met initiatieven wist te onderscheiden. Ook de raadsleden brengen een stem uit. De uitreiking van de prijzen is op 23 januari in het gebouw van de Centrale Bibliotheek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden