Sandra van Tilburg: "Het was even wennen, maar gelukkig had ik veel steun van mijn collega's en heb ik veel theoretische en praktische trainingen kunnen volgen."
Sandra van Tilburg: "Het was even wennen, maar gelukkig had ik veel steun van mijn collega's en heb ik veel theoretische en praktische trainingen kunnen volgen." (Foto: )

'Iets betekenen voor de medemens'

Zo'n 15 jaar werkte Sandra van Tilburg grotendeels achter een bureau. Sinds 1 juni is ze weer terug in de zorg en werkt ze als verzorgende IG bij Ananz, ouderenzorg in Geldrop en Heeze. "Het voelt goed om terug te zijn in de zorg."

GELDROP - "Ik werk al bijna 25 jaar bij de St. Anna Zorggroep. Eerst bij Ananz, ouderenzorg, en later in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Fijn, zo'n werkgever die voor elke levensfase een passende baan voor je heeft." Aan het woord is Sandra van Tilburg, een enthousiaste en vrolijke vrouw die haar carrière begonnen is als verzorgende IG. Toen ze meer vastigheid in haar leven wilde, heeft ze de overstap gemaakt naar de poli pijnbestrijding in het St. Anna Ziekenhuis. "Na tien jaar was ik toe aan iets anders en ben ik terechtgekomen bij de afdeling P&O en ging ik werken voor het intern flexbureau van de zorggroep. Ik zorgde dat de flexmedewerkers ingepland werden op de nog openstaande diensten."

Veranderingen in de zorg
De wens om weer in de zorg te gaan werken kwam niet van de ene op de andere dag. Sandra: "Het kriebelde al een tijdje. Moet ik niet iets meer betekenen voor mijn medemens? Kan ik het nog wel? Ik geloof niet dat je de zorg verleert, maar alles wat daarbij komt kijken…" Sandra vertelt over de veranderingen: "Tegenwoordig kunnen bewoners met dementie buiten en binnen 'vrij' rondlopen. Toen ik in de zorg begon, werden cliënten nog wel eens aan het bed vastgebonden. Er zijn geen dossierkasten meer, want alles is digitaal. En er wordt bijvoorbeeld ook met andere materialen gewerkt. Ik moest er weer echt inkomen. Gelukkig had ik veel steun van mijn collega's en heb ik veel theoretische en praktische trainingen kunnen volgen."

Sandra werkt momenteel als flexwerker. "Dit is voor mij de goede manier om kennis te maken met verschillende afdelingen en doelgroepen en kan ik zelf ervaren wat het beste bij mij past. Bovendien houd ik zelf de regie over wanneer ik werk. Uiteindelijk wil ik wel op een vaste afdeling bij een vast team werken."

Missen
Sandra had het meteen goed naar haar zin. "Ik heb de zorg echt gemist. Het voelt zo goed. Iedereen is aardig en geduldig en de warmte van de bewoners… daar doe ik het voor." Terug naar de werkvloer was voor Sandra ook confronterend. "Ik wil het graag goed doen, en vooral in het begin wist is nog zo weinig. Maar het is verbazingwekkend hoe snel je alles oppikt." Sandra: "Iedereen die twijfelt over werken in de zorg: gewoon doen. En heb je geen diploma of heb je jouw diploma al jaren geleden behaald? Neem gewoon eens contact op met een zorgorganisatie bij jou in de buurt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden