Giano en Tobias doen graag mee met Only Friends. Jij ook?
Giano en Tobias doen graag mee met Only Friends. Jij ook? (Foto: )

Only Friends Eindhoven trapt zaterdag af

Only Friends is een sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking. Onder het motto 'Je bent goed zoals je bent' kunnen zij niet alleen sporten, maar ook vriendschappen sluiten en plezier beleven in een veilige en vertrouwde omgeving. De officiële aftrap is op zaterdag 23 november. (Door Martina Roovers).

EINDHOVEN - Only Friends is al twintig jaar een groot succes in Amsterdam. Oprichter Dennis Gebbink merkte destijds dat zijn zoon Myron, een sportieve jongen met een motorische handicap, zich bij de 'reguliere' voetbalclub niet meer zo thuis voelde. Hij besluit om met een aantal jongeren te gaan voetballen op een veldje. Daarmee legde de groep de bodem voor Only Friends. Inmiddels kennen ook andere gemeenten in Nederland een afdeling en vanaf dit jaar sluit Eindhoven zich aan.

Schouders eronder
Eindhovenaar John Warrink heeft Only Friends naar Eindhoven gehaald. Via een wederzijdse vriend kwam hij in contact met Dennis. "De eerste keer dat ik in het Amsterdamse sportcentrum was, was ik meteen gegrepen. Zó gaaf. Ook hoe liefdevol Dennis met die kinderen omgaat." De stichting in de hoofdstad telt inmiddels ruim 800 leden die in 28 verschillende takken van sport actief zijn. "Een behoefte waarin dus te voorzien valt." Zodoende zette hij zijn schouders onder een Eindhovense tak.

Hoewel een groot aantal verenigingen een G-team heeft, is niet iedereen er welkom. John vertelt over een meisje dat zich door haar beperking met een looprekje voortbeweegt. "Ze kan niet terecht in een G-team, want ze kan niet rennen. Het mooie van Only Friends is, dat dat niet uitmaakt. Als je voor jezelf het beste eruit haalt, dan heb je niveau. Dat is het allerbelangrijkste. Het gaat niet om winnen, maar om samenzijn, jezelf kunnen zijn."

Clinics
Only Friends is voor íedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Katja Snoeijs, speelster bij PSV Vrouwen, is ambassadrice en werkt ook actief mee. Niet alleen bij de kick-off verzorgt ze clinics. Dat blijft ze doen. "Ik vind het belangrijk dat iedereen met plezier kan sporten en daar zet ik me graag voor in."

Kick-off
Kennismaken met Only Friends Eindhoven? Dat kan! De kick-off is op zaterdag 23 november om 10.00 uur door PSV-mascotte Phoxy en Katja Snoeijs, bij de Internationale School aan de Oirschotsedijk 14B, bereikbaar via de Antony Fokkerweg. Check voor info:

www.onlyfriendseindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden