Voedselbank neemt afscheid van twee bestuursleden en introduceert twee nieuwe. Van links naar rechts: Jelle Krol, Rob Baken, Inge Hoornweg, Hans Raadsen.
Voedselbank neemt afscheid van twee bestuursleden en introduceert twee nieuwe. Van links naar rechts: Jelle Krol, Rob Baken, Inge Hoornweg, Hans Raadsen. (Foto: )

Nieuwe bestuursleden voedselbank

Door het aanstaande aftreden van Jelle Krol en Hans Raadsen komen de bestuursfuncties van voorzitter en secretaris vrij bij de Voedselbank Eindhoven. Hun plaats zal worden ingenomen door Rob Baken en Inge Hoornweg.

EINDHOVEN - Het vertrek rond de komende jaarwisseling van de voorzitter van de Voedselbank Eindhoven was intern al aangekondigd evenals het voorgenomen afscheid van de secretaris eind april volgend jaar. Na een succesvolle speurtocht zijn twee uitstekende opvolgers gevonden.

Jelle Krol verlaat de voedselbank na bijna zeven jaar voorzitterschap om gezondheidsredenen en Hans Raadsen is op het moment van vertrek precies twaalf jaar secretaris geweest. Beiden kijken terug op een interessante periode waarin de Voedselbank Eindhoven werd uitgebouwd en steeds meer als breed gewaardeerde ondersteuning wordt gezien voor de - helaas nog steeds groeiende- groep mensen die echt niet rond kunnen komen.

En beiden zijn vol lof over de samenwerking met de andere leden van het bestuur en over de inzet van alle andere 120 collega-vrijwilligers die vrijwel dagelijks in de weer zijn voor hun mede stadgenoten in nood. In de loop van 2020 zal Rob Baken de rol van voorzitter gaan vervullen. Rob is 62 jaar, getrouwd, twee zonen, twee schoondochters en een kleinkind. Rob woont in Eindhoven en is actief in diverse commissies bij Golfclub de Tongelreep. Hij heeft bestuurservaring opgedaan bij onder andere zijn -inmiddels verkochte- bedrijf.

Genoegen en passie
Inge Hoornweg zal in mei 2020 Hans Raadsen opvolgen als secretaris in het bestuur. Ze studeerde Linguïstiek-Spaans en werkt al vele jaren voor ABN-Amro-bank, tot recent als private-banker en nu in de kredietverlening. Inge woont in Eindhoven, is getrouwd en heeft twee studerende zonen. Inge wil zich met veel genoegen en passie inzetten voor de voedselbank.

Het bestuur van Voedselbank Eindhoven is bijzonder ingenomen met deze nieuwe bestuursleden, die zich gedurende de komende maanden gaan voorbereiden op hun nieuwe taak. Bovendien hebben zij aangegeven dat zij zich graag op de werkvloer willen inzetten om kennis te maken met de werkzaamheden en vooral met de vrijwilligers die daar dagelijks de handen uit de mouwen steken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden