Stijn Meijer tikt de gelijkmaker (2-2) voor Excelsior binnen. Op dat moment was er nog geen kwartier gespeeld. (Foto: Soccrates Images).
Stijn Meijer tikt de gelijkmaker (2-2) voor Excelsior binnen. Op dat moment was er nog geen kwartier gespeeld. (Foto: Soccrates Images). (Foto: )

Doelpuntenregen in Rotterdam: FC Eindhoven verliest met 5-4

In Rotterdam trapte FC Eindhoven af aan een eerste helft die een spectaculaire openingsfase kende. De eerste kans van de wedstrijd leverde meteen een doelpunt op. Een fout op het middenveld bij Excelsior zorgde ervoor dat Rigino Cicilia Kaj de Rooij vrij voor het doel kon zetten. De jonge middenvelder schoot FC Eindhoven via de onderkant van de lat vroeg op voorsprong.

ROTTERDAM - Lang konden de Blauw-Witten niet van de voorsprong genieten. Enkele minuten later verlengde oud-FC Eindhoven-speler Rai Vloet een hoekschop met zijn hak en passeerde Ruud Swinkels. Er viel genoeg te beleven in de openingsfase. Waar doelman Alessandro Damen in eerste instantie nog redding kon brengen op een schot van De Rooij was het Cicilia die in de rebound FC Eindhoven opnieuw op voorsprong zette. Niet veel later kwam Excelsior opnieuw uit een corner op gelijke hoogte. Dit keer was het Stijn Meijer die bij de tweede paal voor een snelle gelijkmaker zorgde.

Waar Excelsior steeds meer de controle kreeg over de wedstrijd, waren het de Blauw-Witten die opnieuw aan de leiding gingen. De Rooij kapte naar binnen, zijn schot belandde vervolgens via Thomas Oude Kotte voor de derde keer deze achter Damen. Maar zoals eerder op de avond werd de voorsprong niet lang vastgehouden. Een lage voorzet van de zijkant werd door Elíás Már Ómarsson van dichtbij binnen getikt. Na een boeiende eerste helft zochten beide teams de kleedkamer op met een 3-3 tussenstand.

Achterstand
In de tweede helft gingen beide teams door waar de eerste helft geëindigd was. Het eerste schot van de tweede helft leverde Excelsior voor het eerst deze wedstrijd de voorsprong op. Na een voordeelsituatie schoot Thomas Verhaar in de korte hoek raak: 4-3. Net als Excelsior wist ook FC Eindhoven de achterstand weg te werken. De Rooij leverde de bal af bij Cicilia, die helemaal vrij zijn tweede van de avond binnen kon schieten.

Een kwartier voor tijd werd het 5-4. Met een mooie pass stuurde Luigi Bruins teamgenoot Vloet de diepte in. Hij gaf de bal hard voor, waarna de Ijslander Ómarsson van dichtbij binnen tikte. Zo verloor FC Eindhoven het doelpuntrijke duel van Excelsior onfortuinlijk met 5-4. De neutrale kijker zal genoten hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden