Vijf virtuoze dansers verkennen hun fysieke grenzen en gaan daarbij tot het extreme.
Vijf virtuoze dansers verkennen hun fysieke grenzen en gaan daarbij tot het extreme. (Foto: )

Theatraal kijkje in leven van b-boys in het Parktheater

Op donderdag 14 november 2019, 20.30 uur, is de hiphopvoorstelling B-BOY van Maas theater en dans te zien in Parktheater, Eindhoven. Een explosieve breakdance performance met vijf virtuoze dansers geregisseerd door Jolanda Spoel. B-BOY biedt een theatraal kijkje in het leven van vijf b-boys en de wereld van het battelen. De voorstelling toert tot en met 12 december 2019 door het land.

EINDHOVEN - B-BOY biedt een theatraal kijkje in het leven van vijf b-boys en de wereld van het battlen. Een ontmoeting tussen zeer verschillende danspersoonlijkheden, die soms met brute kracht en dan weer met katachtige behendigheid de wetten van de zwaartekracht tarten. Vijf virtuoze dansers verkennen hun fysieke grenzen en gaan daarbij tot het extreme. In een aaneenschakeling van spelletjes en rituelen zoeken zij de confrontatie met zichzelf en met elkaar op. Ze ontleden battle codes, delen hun blessureleed en zijn open over het oneindige trainen en de onderlinge rivaliteit. Ook zijn ze niet bang hun ongezouten mening te geven over elkaars skills and fails.

Gewapend met het laatste beetje street cred dat ze nog heeft, dompelt theatermaker Jolanda Spoel zich onder in de wondere en explosieve wereld van de breakdance battles. Om er vervolgens niet alleen een breakdancefeestje maar ook een eerlijke voorstelling (90% waar) van te maken met én over breakdancers, over hun worsteling met het dagelijks leven in de kunsten. Een voorstelling waarin film en theater, het echte leven en fictie naadloos in elkaar overlopen. In elke stad wordt de crew verrast met een guest appearance.

"B-BOY is een ode aan breakdancers. Als theatermaker wil ik echter niet alleen de acrobatische virtuositeit van breakdance uitlichten, maar ook de vertelkracht, want die is veel groter dan vaak wordt gedacht. Ik ga op zoek naar paralellen tussen de battle wereld en het echte leven." Locatie: Parktheater, Theaterpad 1, 5615 EN Eindhoven. Aanvang: donderdag 14 november. Tijd: 20.30 uur. Entree: vanaf 12,50 euro. Tickets: 040 2111 122 of online: www.parktheater.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden