Kenny Elahi trok de stoute schoenen aan en meldde zich bij Archipel. De zorg in, met mensen werken, dat wilde hij. (Foto: Cai Vosbeek).
Kenny Elahi trok de stoute schoenen aan en meldde zich bij Archipel. De zorg in, met mensen werken, dat wilde hij. (Foto: Cai Vosbeek). (Foto: )

Nuenenaar Kenny Elahi proeft de vrijheid

's Morgens om zeven uur zit Kenny Elahi op de fiets onderweg naar zijn werk. Weer of geen weer, zomer en winter, fietsen geeft hem een vrij gevoel. Zijn cliënten bezoekt hij per fiets en tussen de middag springt hij weer op zijn stalen ros om thuis met zijn kinderen te lunchen. Kenny Elahi is verpleegkundige bij Archipel Thuis. (Door Cai Vosbeek)

NUENEN - Jaren geleden ging het roer om toen hij bedrijfsleider was in de schoenenbranche. Hij trok de stoute schoenen aan en meldde zich bij Archipel. De zorg in, met mensen werken, dat wilde hij. Ergens diep van binnen wist hij dat dit hem gelukkig zou maken. Kenny: "Het is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt. Natuurlijk is een carrièreswitch spannend maar het heeft mij veel gebracht. In de zorg kan ik mezelf zijn."

"Je leest het in boeken en je ziet het op films, maar ik heb met mijn overstap echt mijn hart gevolgd" vertelt Kenny. "Ik ben van nature zorgzaam, kan luisteren en ben oprecht geïnteresseerd in een ander. Als ik een computer moet installeren ben ik super ongeduldig maar niet als ik met mensen omga, dan heb ik alle tijd. Bovendien ben ik een echte doener en geen zitter. Ideale eigenschappen voor de zorg. Toen ik eenmaal had besloten om over te stappen ben ik in 2006 begonnen met de opleiding verzorgende IG bij Archipel Dommelhoef."

Afgerond
Kenny rondde de opleiding versneld af, deed ervaring op bij verschillende afdelingen in de ouderenzorg. Hij maakte een uitstapje naar de GGzE waar hij de opleiding voor verpleegkundige afrondde en keerde terug bij Archipel Eerdbrand op de afdeling psychogerontologie. "Vorig jaar was ik toe aan mijn volgende uitdaging: Archipel Thuis."

Kenny: "Ik woon en werk in Nuenen en begin 's morgens met het inlezen van dossiers. Daarna begin ik aan mijn route. We hebben acht ochtendroutes, een middag- en drie avondroutes. Ik zie gemiddeld tussen de tien en twintig cliënten op een dag. Afhankelijk of het een ochtend-, dag- of avonddienst is. Hoe lang ik blijf, is afhankelijk van de zorgvraag. Mensen zijn blij als ik aanbel, liefst wel op het afgesproken tijdstip. Maar dat lukt niet altijd. Daarom plannen we altijd onder voorbehoud want thuiszorg is en blijft mensenwerk. Soms heb je te maken met onvoorziene omstandigheden. Maar ik begrijp de irritatie van het wachten wel."

Menneke
"Ik word wel eens 'menneke' genoemd door cliënten", besluit Kenny. "Dat beschouw ik als een compliment. Blijkbaar zie er op mijn 36ste jong uit. Het beeld dat ik had van de thuiszorg is uitgekomen. Ik werk zelfstandig, in een fijn team voor de mensen uit dit mooie dorp. En tegen degenen die een carrièreswitch overwegen zou ik vooral willen zeggen: 'ga eens kijken in de zorg, loop binnen en laat je vooral verrassen'."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden