De KNVB wil zoveel mogelijk meiden en vrouwen enthousiast maken voor voetbal.
De KNVB wil zoveel mogelijk meiden en vrouwen enthousiast maken voor voetbal.

Eindhoven kandidaat voor Champions League Finale Vrouwen in 2023

De KNVB, de gemeente Eindhoven en het Philips Stadion hebben zich officieel kandidaat gesteld om de UEFA Women's Champions League Finale in 2023 (UWCLF'23) naar Nederland te halen. In maart 2020 wordt duidelijk of het Nederlandse bid is uitgekozen. Dan maakt de Executive Committee van de UEFA bekend welk land de finale mag organiseren.

EINDHOVEN - De OranjeLeeuwinnen hebben deze zomer laten zien dat Nederland met het vrouwenvoetbal op internationaal niveau structureel mee kan doen om de prijzen. De meisjesdroom om ooit wereldkampioen voetbal te worden, werd op het WK in Frankrijk bijna werkelijkheid. Een geweldige stimulans voor het meiden- en vrouwenvoetbal die de KNVB de komende jaren graag verder wil versterken en uitbouwen.

Eerder sprak de KNVB reeds de ambitie uit om het WK vrouwenvoetbal in 2027 te organiseren, nu ook om de UEFA Women's Champions League Finale 2023 naar Nederland te halen. De kandidaatstelling voor de UEFA Women's Champions League Finale in 2023 is één van de zaken die voortkomen uit de Visie Vrouwenvoetbal 2018-2022. De KNVB wil zoveel mogelijk meiden en vrouwen enthousiast maken voor voetbal. Door de finale van de Champions League voor vrouwen naar Nederland te brengen, laten we meiden zien dat je ook op clubniveau het allerhoogste podium kan bereiken.

Meer berichten