Na meer dan dertig jaar T&T-avonden in Buurthuis De Rondweg is Stichting TG040 nu verhuisd naar Wijkgebouw Gestel.
Na meer dan dertig jaar T&T-avonden in Buurthuis De Rondweg is Stichting TG040 nu verhuisd naar Wijkgebouw Gestel. (Foto: )

TG040: Transgendergroep viert opening nieuwe locatie

Na meer dan dertig jaar T&T-avonden in Buurthuis De Rondweg is Stichting TG040 nu verhuisd naar Wijkgebouw Gestel op Boccherinilaan 6. Op 5 oktober vond reeds een try-out op de nieuwe locatie plaats. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 2 november.

EINDHOVEN - De zaal is van 20.00 tot 01.00 uur open en omstreeks 21.00 uur wordt er afgetrapt met het inhoudelijke programma. In november is, zoals ieder jaar, de feestelijke gala-avond met gala-verkiezing. Tot nu toe deed Stichting TG040 altijd een miss-verkiezing, maar dat past eigenlijk helemaal niet bij het afbreken van de traditionele hokjes 'man' en 'vrouw'. Deelname staat nu dus open voor iedereen met transgender-gevoelens. Het gaat om een gala-avond, dus chique kleding wordt op prijs gesteld. Dat is trouwens geen dwingende dresscode, want juist het ontbreken van een dresscode is een essentieel onderdeel van alle T&T-avonden.

Veertig jaar geleden
In november 1981 werd in Eindhoven voor het eerst een T&T-avond georganiseerd. Dat is inmiddels bijna veertig jaar geleden. De letters T&T stonden voor Travestie en Transseksualiteit, maar tegenwoordig maken we liever gebruik maken van het modernere woord transgender. Deze T&T-avonden zijn inmiddels een begrip geworden. Onze stichting zet dit werk voort onder de naam TG040. De activiteiten zijn inmiddels uitgebreid met het geven van voorlichting op scholen en bij maatschappelijke organisaties.

Integreren
De organisatie probeert op zoveel mogelijk manieren aan de samenleving te laten zien dat transgenders er gewoon bij horen. Omdat in het wijkgebouw ook andere activiteiten kunnen plaatsvinden op dezelfde avonden, hopen we hier meer te integreren met de wijk om ons heen. Stichting TG040 houdt zich bezig met de emancipatie van transgender-mensen en het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten voor deze mensen en hun omgeving. Bij TG040 is iedereen welkom die iets met travestie of transseksualiteit van doen heeft, of die daar sympathie of belangstelling voor heeft.

https://www.tg040.nl

https://www.facebook.com/tg040.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden