Data van de bijeenkomsten: Zondag 27 oktober, zondag 3 november, zondag 24 november, zondag 8 december en zondag 22 december. (Foto: Pixabay).
Data van de bijeenkomsten: Zondag 27 oktober, zondag 3 november, zondag 24 november, zondag 8 december en zondag 22 december. (Foto: Pixabay). (Foto: )

In bibliotheek creatief bezig zijn met Italiaanse taal

Het is bekend dat lezen één van de krachtigste leermiddelen is om kennis te delen en tegelijkertijd de taalontwikkeling te verrijken. Vanaf zondag 27 oktober kunnen gezinnen op zondagmiddag in de bibliotheek deelnemen aan lezingen, improvisaties, theater en creatieve activiteiten in het Italiaans, begeleid door Eindhoven Italian School.

EINDHOVEN - De boeken die bij de leesactiviteiten worden gebruikt, zijn onder andere de klassiekers van de mythologie, sprookjes en educatieve verhalen over de omgeving en cultuur. Gezien de vele voordelen die lezen heeft voor de taalontwikkeling, behandelt het programma een aantal onderwerpen om kinderen te inspireren om in het Italiaans te lezen.

Na het voorlezen is er een creatieve activiteit, zodat de kinderen hun fantasie kunnen gebruiken. Over het algemeen voorziet het programma kinderen van culturele en taalkundige hulpmiddelen die hun identiteit als tweetalige sprekers en uiteindelijk als zelfverzekerde wereldburgers zullen versterken. De Italiaanse school 'La Lampadina' in Eindhoven is opgericht met als doel enthousiasme op te wekken en de interesse in Italiaanse cultuur en taal bij schoolgaande kinderen te stimuleren door hun Italiaanse taalvaardigheden te ontwikkelen en hun vertrouwen in communicatie op te bouwen.

6 tot 10 jaar
Na het succes van de wekelijkse Italiaanse lessen van de school biedt 'La Lampadina' nu aan alle kinderen van 6 tot 10 jaar verdere mogelijkheden om de tradities en cultuur van de 'Bel Paese' te ontdekken door middel van een reeks leesactiviteiten in de bibliotheek. Data van de bijeenkomsten: Zondag 27 oktober, zondag 3 november, zondag 24 november, zondag 8 december en zondag 22 december. Tijd: 15.00 tot 16.00 uur. Gratis toegang.

Meer informatie online te verkrijgen via:

www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

www.eindhovenitalianschool.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden