Jaarlijks overlijden ongeveer 150 mensen op de wachtlijst, omdat er niet op tijd een orgaan voor hen is. (Foto: Pixabay).
Jaarlijks overlijden ongeveer 150 mensen op de wachtlijst, omdat er niet op tijd een orgaan voor hen is. (Foto: Pixabay). (Foto: )

Doe informatie op met Week van het Donorregister

Het zal u niet zijn ontgaan; op 1 juli 2020 wijzigt de donorwet. Vanaf dan komt iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder in het register te staan. Wie na meerdere oproepen geen keuze invult, wordt geregistreerd met 'geen bezwaar tegen orgaan- en/of weefseldonatie'.

EINDHOVEN - Om bezoekers van het St. Anna Ziekenhuis te stimuleren hun keuze in het Donorregister vast te leggen, staat deze week onze donatiecoördinator, op onderstaande tijden, in de centrale hal. Kom gerust langs en stel uw vragen over de nieuwe donorwet. De bijeenkomsten vinden op maandag 21 en dinsdag 22 oktober van 13.30 tot 15.30 uur plaats. Neem even de tijd en denk na of je donor zou willen zijn, bespreek dit ook met je naaste familie. Fijn om van elkaar te weten hoe je over dit onderwerp denkt, of je nu wél of géén donor wilt zijn én leg je keuze vast in het Donorregister. Er is een grote behoefte aan donoren, het is belangrijk dat meer mensen zich als donor registeren. Jaarlijks overlijden ongeveer 150 mensen op de wachtlijst, omdat er niet op tijd een orgaan voor hen is. Wanneer iedereen zijn/haar keuze zou vastleggen, dan zou er in Nederland vrijwel geen tekort zijn aan donoren.

www.st-anna.nl

Meer berichten