In het 'kabouterbos' kunnen kinderen zelf bezig zijn en een boel ontdekken over de natuur. In het natuurlaboratorium vinden ieder uur demonstraties plaats. (Foto: Rob Biesters).
In het 'kabouterbos' kunnen kinderen zelf bezig zijn en een boel ontdekken over de natuur. In het natuurlaboratorium vinden ieder uur demonstraties plaats. (Foto: Rob Biesters). (Foto: )

Kinder-doe-middag in Kasteelpark Geldrop

Actief de natuur onderzoeken, knutselen, je laten schminken en nog meer fijne dingen biedt IVN Geldrop aan tijdens de Kinder-doe-middag in en om natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het Kasteelpark. Minstens 22 vrijwilligers zetten zich zondag 13 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in voor dit gratis evenement.

GELDROP - In het 'kabouterbos' kunnen kinderen zelf bezig zijn en een boel ontdekken over de natuur. De schminkkabouters gaan peuters en kleuters mooi opmaken. Als een prachtige vlinder kunnen ze dan in het kasteelpark het kabouterpad lopen: een kleine speurtocht met opdrachten. Voor alle kinderen is er wat te drinken. Bij slecht weer is de Kinder-doe-middag alleen binnen in het koetshuis van De Paardestal. Er zijn natuurmaterialen om mee te knutselen en ook zijn er puzzels. Voor jonge onderzoekers liggen uilenballen klaar om uit te pluizen. In de bakken met aarde kruipen bodemdiertjes.

Bekijk je die kleine wriemelaars onder een microscoop, dan zul je versteld staan. En wie zich nog meer wil verwonderen… in het natuurlaboratorium vinden ieder uur demonstraties plaats. Vaders en moeders, opa's en oma's kunnen tegelijkertijd in de naastgelegen ruimte een kijkje nemen bij de expositie over het leven in en om de eik. www.ivn.nl/geldrop

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden