Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance', strak in het pak geposeerd bij het Evoluon. (Foto: Eugene Notten).
Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance', strak in het pak geposeerd bij het Evoluon. (Foto: Eugene Notten). (Foto: Eugene Notten)

Bevrijdingsjubileum met gouden randje

Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Espérance' en Symfonieorkest Eindhoven geven zaterdag 5 oktober om 20.15 uur een concert rondom de viering van het 75-jarige bevrijdingsjubileum van Eindhoven in het Muziekgebouw in Eindhoven.

EINDHOVEN - Dit project is een samenwerking van twee Eindhovense muziekgezelschappen in het kader van de bevrijding van onze stad, waarin zij jonge mensen graag willen laten genieten van klassieke muziek en het thema bevrijding een stapje dichterbij hun belevingswereld willen brengen. Waardering en dankbaarheid jegens 'onze bevrijders' loopt als een rode draad door het programma heen.

Op het programma staan onder andere werken van Brahms, Beethoven, Sibelius, Wagner en Vaughan Williams. Tijdens dit concert komt het thema bevrijding niet alleen muzikaal tot uiting: veteranen van de Stichting Veteranen Zuid-Oost Brabant zijn onze eregasten en verlenen hun medewerking aan het programma. Ook de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, zal spreken.

Solist tijdens dit concert is de jeugdige Russische bariton Stefan Astakhov, winnaar van het Young Talent Award van de International Vocal Competition 2018 in Den Bosch. Aan de vleugel zit Marjan Fey, de vaste pianiste van het koor. Het geheel staat onder leiding van beide dirigenten van koor en orkest: Michel de Valk en Quentin Clare.

Jeugd
Ook aan de jeugdige luisteraars is gedacht. Jongeren van diverse middelbare scholen, als ook de Eindhovense scholieren die in 2019 een bezoek brachten aan Bayeux en leden van Scouting Nederland zijn van harte welkom. Er wordt een speciale Meet and Greet georganiseerd waarin zij de gelegenheid krijgen om in gesprek te gaan met de veteranen.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Muziekgebouw Eindhoven, de leden van Symfonieorkest Eindhoven en Koninklijk Mannenkoor 'La Bonne Esperance'. De toegangsprijs bedraagt 20 euro per persoon, inclusief pauzedrankje. Voor jongeren tot 18 jaar geldt een gereduceerde prijs van 12,50 euro.

Meer berichten