Met ruim 250 makers op het festival wordt deze editie groter en spectaculairder dan ooit tevoren. Het volledige programma is te vinden op eindhovenmakerfaire.nl. (Foto: Max Kneefel).
Met ruim 250 makers op het festival wordt deze editie groter en spectaculairder dan ooit tevoren. Het volledige programma is te vinden op eindhovenmakerfaire.nl. (Foto: Max Kneefel). (Foto: )

Maker Faire: doe-het-zelf kermis

Waar vind je een steampunk-dorp, een pottenbak-robot, Star Wars R2D2's én leer je zelf programmeren of ijzer smeden? Een Maker Faire wordt wel eens omschreven als een enorme doe-het-zelf kermis waar alles kan en mag.

EINDHOVEN - In het weekend van 28 en 29 september is het weer tijd voor het grootste maakfestival van Nederland. Wederom vindt het spektakel plaats in het Klokgebouw en op het Ketelhuisplein. Met ruim 250 makers op het festival wordt deze editie groter en spectaculairder dan ooit tevoren. Van een schildpaddenrace tot een twaalf meter hoge rijdende eend, en van performances tot een racebaan voor zelfgebouwde racewagens. Ooit waren ze met duizenden, deze gigantische reuzen. Traag maar zeker wandelden de monsters over de eindeloze vlaktes van de Galapagos.

De Machienerie heeft deze levensgrote Galapagos schildpadden nagemaakt en ervoor gezorgd dat je er een ritje op kunt maken. Een tweede project is de zweefmolen van Marquis De Quevilly. Deze kleine zweefmolen bestaat uit vier bekende vliegmachines van deze pionier, maar dan in miniatuurvorm voor de kleintjes. De Machienerie is een artistieke werkplaats die zich focust op de bouw van eigen en externe projecten. Hun visie: de wereld waarin wij ons bevinden is die van staal en hout. Deze materialen gebruiken ze om beeldende en poëtische verhalen te vertellen.

Nerdy Derby
Dit project uit Amerika is bedoeld om kinderen vrij te laten denken, te laten ontdekken en om plezier te hebben in het maken van dingen. In dit geval zijn autootjes het onderwerp. Bij Nerdy Derby begin je stap voor stap met het bouwen van je raceauto, waarna je het op kunt nemen tegen andere racers op de dertien meter lange racebaan.

R2's Builders Club
Deze groep uit België heeft één grote passie, namelijk het bouwen van replica robots uit de wereld van Star Wars. Tijdens de Maker Faire tonen zij hun levensechte droids (waaronder R2-D2 en BB-8) en laten zij zien wat er komt kijken bij het maken van deze life-size replica's.

Flying Duck
Deze gigantische eend deed eerder al mee met de Zwarte Cross en won daar de eerste prijs in de zwaargewichtklasse. Hij is 12 meter hoog en ruim 17 meter breed. Op de Maker Faire zal hij tijdens de Eindhoven Crazy Parade zijn vleugels spreiden.

28 september | Eindhoven Maker Faire 10.00 tot 18.00 uur;
29 september | Eindhoven Maker Faire 10.00 tot 18.00 uur.

www.eindhovenmakerfaire.nl

Meer berichten