Op de website eindhovensport.nl/NSW staat het gehele programma vermeld en kan er ingeschreven worden op sportactiviteiten. (Foto: Pixabay).
Op de website eindhovensport.nl/NSW staat het gehele programma vermeld en kan er ingeschreven worden op sportactiviteiten. (Foto: Pixabay). (Foto: )

Eindhovense sportaanbieders zetten deuren open

Van 20 tot en met 29 september vindt de jaarlijkse Nationale Sportweek plaats. In deze week is er extra aandacht voor het sportaanbod en de sportieve mogelijkheden in Eindhoven. Eindhovense sportaanbieders zetten hun deuren open om iedereen kennis te laten maken met verschillende sporten.

EINDHOVEN - Samen met verenigingen die hun sport demonstreren, opent wethouder Stijn Steenbakkers op vrijdag 20 september om 15.30 uur de Nationale Sportweek op het Catherinaplein. "Iedereen moet kunnen sporten, dat vinden wij als gemeente heel belangrijk. Jong, oud, met of zonder beperking: het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt."

"Vandaar ook dat we in de Nationale Sportweek sporten in Eindhoven nog eens extra onder de aandacht brengen. Want sporten is niet alleen gezond, het is ook nog eens heel leuk! Het kan je ook in contact brengen met andere mensen. Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar dan ook: 'Sport doet iets met je'. Kom in beweging en doe mee!"

Ontdekken
Eindhoven Sport presenteert tijdens deze week samen met de verenigingen het grote aanbod op het gebied van bewegen en sporten in Eindhoven. Ook worden er extra activiteiten georganiseerd zoals het Peuterfestijn, op de basisscholen wordt extra bewogen en starten de leerlingen met Kies je Sport. Voor het middelbaar onderwijs zijn er kennismakingsclinics bij verschillende sportaanbieders en Expats ontdekken alles over sport in Eindhoven tijdens de Sportlounge. Voor senioren is er een week lang Vitalis Beweegt met elke dag beweegactiviteiten op verschillende locaties. Op de website eindhovensport.nl/NSW staat het gehele programma vermeld en kan er ingeschreven worden op sportactiviteiten.

Tijdens de Nationale Sportweek is er ook aandacht voor aangepast sporten in samenwerking met Uniek Sporten Zuid Brabant. Op vrijdag 20 september wordt om 15.30 uur tijdens de opening van de Nationale Sportweek het startschot gegeven op de speciaal aangelegde graffiti-atletiekbaan op de hoek van de Rechtestraat. Publiek kan meedoen met een rolstoelrace, racerunning of blindrunning om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Verder gevende aanwezige beweegcoaches informatie over de aangepaste sportmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronische aandoening

Op 25 september, 3 en 10 oktober staan de beweegcoaches van Uniek Sporten met dezelfde activiteiten bij de graffiti-atletiekbaan. Kijk voor al het aangepast sporten aanbod op: unieksportenbrabant.nl

Meer berichten