Stadstroubadour Luc Vaesen is zaterdag 21 september ook van de partij.
Stadstroubadour Luc Vaesen is zaterdag 21 september ook van de partij. (Foto: )

Vier de bevrijding... En Plein Public

Live muziek, kunst en cultuur: dat zijn de ingrediënten van het festival Vier de Bevrijding… En Plein Public! Een gratis feest ter ere van 75 jaar Bevrijding van Eindhoven, op zaterdag 21 september op het Wilhelminaplein.

EINDHOVEN - "Eindhoven 75 jaar bevrijd; dat vraagt om een mooi feest op een fijne plek. En die hebben we gevonden op het Wilhelminaplein", vertelt Christol de Vries van Stichting Zonder Haast.

Deze stichting organiseert evenementen op het gebied van muziek, kunst en cultuur. "Simpelweg door mensen met elkaar te verbinden en hun capaciteiten en talenten te bundelen. Mensen dragen hun steentje bij om er samen iets ongelooflijk fijns van te maken. Dit is onze kracht." Tijdens Vier de Bevrijding… En Plein Public! treden verschillende artiesten op, te beginnen met The Lighttown Big Band, gevolgd door Fingerpain & Friends, stadstroubadour Luc Vaesen, Miss Betty en Groove Foundation. "Zij nemen de bezoekers mee op een muzikale reis door de tijd." Het Wilhelminaplein wordt sfeervol aangekleed. "Naast een podium en buitenbar, komt er een speciale hoek - Café Liberté - waar we aandacht besteden aan de bezetting, vrijheid, historie en diversiteit van onze mooie stad."

Het CKE verzorgt een speciaal kunstproject, waaraan iedereen deel kan nemen. Het Veteranencafé is van de partij, Barry Wonder met zijn nieuwe boek 'Bevrijding Woensel – Ooggetuigen vertellen', Eindhoven in Beeld toont foto's van de bezetting en de bevrijding, leden van Sint Joris Gilde Stratum laten zich zien en de Wilhelminafanfare speelt een deuntje. "Oh ja, en plassen kan bij de vrolijke toiletdames van Firma NAT", lacht Christol. Vanaf 15.00 uur zorgt de Hans & Pietje Discoshow voor de muzikale warming-up en om 16.00 uur opent wethouder List officieel het festival. Het programma duurt tot 23.00 uur. Meer info vind je op de Facebookpagina:

Vier de Bevrijding… En Plein Public!

Meer berichten