Op weg naar een schonere wereld - ook in Eindhoven

Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day: een krachtige 'groene golf' van opruimacties die in Nieuw-Zeeland begint en 36 uur later eindigt in Hawai. Wereldwijd gaan miljoenen mensen in 150 landen de straat op om afval op te ruimen. Zo ook in Eindhoven! JCI Eindhoven roept iedereen op om de handen ineen te slaan en zo Eindhoven een stukje schoner te maken.

EINDHOVEN - World Cleanup Day is klein begonnen, maar inmiddels een wereldwijd evenement. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4% van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 21 september komen vrijwilligers in 150 landen samen om de wereld van afval te ontdoen.

Ook JCI Eindhoven doet mee. In samenwerking met verschillende partijen wordt een lokaal evenement georganiseerd in onze eigen stad. Op zaterdagochtend 21 september gaan ze op en rond Strijp-S trash walken (wandelen + afval verzamelen) en ploggen (hardlopen + afval verzamelen). Het afval wordt op voor op het plein van het Ketelhuis verzameld in een container van Renewi. Voor alle benodigde materialen wordt gezorgd.

Aanmelden en info: jcieindhoven.easysignup.com/2/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden