Niet voor te stellen. (Foto: John Moore).
Niet voor te stellen. (Foto: John Moore). (Foto: )

Tentoonstelling World Press Photo bij TU/e

Schokkend, gruwelijk, mooi en adembenemend. De World Press Photo tentoonstelling toont ook dit jaar op de TU/e campus de meest bijzondere en indringende persfoto's.

EINDHOVEN - De indrukwekkende World Press Photo 2019 tentoonstelling vindt opnieuw plaats op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. De werken zijn te zien in de hal van het recent gerenoveerde Atlas hoofdgebouw. Ook zijn er verruimde openingstijden: doordeweeks is de expositie tot 23.00 uur te bewonderen. Studium Generale TU/e organiseert een uitgebreid programma omtrent de tentoonstelling met rondleidingen, een lezing en een workshop. De World Press Photo 2019 tentoonstelling is gratis toegankelijk.

De internationale tentoonstelling toont de winnaars van de 2019 World Press Photo Contest. Deze jaarlijkse fotografiewedstrijd reikt prijzen uit aan fotografen voor de beste beelden van het afgelopen jaar op het gebied van visuele journalistiek. Het is 's werelds meest prestigieuze wedstrijd voor professionele fotografen, fotojournalisten en documentairemakers. 4.738 fotografen uit 129 landen stuurden in totaal 78.801 beelden in. De prijswinnende foto's worden gepresenteerd in een tentoonstelling die in de loop van één jaar honderd steden in 45 landen aandoet en door meer dan vier miljoen mensen wordt bezocht over de hele wereld.

Rondleidingen
Naast de tentoonstelling organiseert Studium Generale maar liefst 17 gratis rondleidingen, gegeven door TU/e studenten, in zowel het Nederlands als Engels. Inschrijven kan via de Studium Generale website. Op 11 september zal Dr. Rob Leurs, onderzoeker en docent Media & Cultuur en Communicatie & Informatie Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, een lezing geven in het kader van de tentoonstelling Beyond fake news over hoe we voorbij nepnieuws kunnen kijken om de onderliggende issues te bespreken. De lezing vindt plaats in de Blauwe Zaal, Auditorium op de TU/e campus van 12.40 tot 13.20 uur. Toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden