Jan Liebregts won vele prijzen en ontwikkelde zelfs een eigen kappersacademie. (Foto: DFP).
Jan Liebregts won vele prijzen en ontwikkelde zelfs een eigen kappersacademie. (Foto: DFP). (Foto: )

'Frits Philips was een vaste klant'

'Zou het kappersvak iets voor jou zijn?' opperde zijn moeder, op het moment dat Jan belangstelling toezag hoe de haren van zijn moeder in de rollers werden gezet. "Ik was veertien jaar oud. Door verschillende verhuizingen viel ik tussen de wal en het schip met betrekking tot aansluiting met scholen." Dit jaar zit hij 56 jaar in het kappersvak. Jan Liebregts (70) is een man met passie voor haar, maar ook een levensgenieter en een vader voor zijn zoon en 14-jarige pleegdochter. (door Dorothée Foole)

EINDHOVEN - "Stoppen? Ik ben nog steeds zo'n twintig uur in de week actief en mijn uren zijn al lang van tevoren volgeboekt. Ik ben een perfectionist en houd de nieuwe trends haarscherp in de gaten en volg ook nog steeds cursussen." Saillant detail is dat wijlen Frits Philips een vaste klant van Jan was. Dat Jan het vak in zijn vingers heeft, bewijzen de vele prijzen die deze Eindhovenaar wist te winnen. Daarbij is hij een veelgevraagd examinator en ontwikkelde zelfs een eigen kappersacademie die later door het ROC werd overgenomen. Maar ook andere uitdagingen ging Jan niet uit de weg.

"Jarenlang heb ik Duitse herders getraind en met hen veel prijzen gewonnen. Ik heb zes keer de Kennedymars gelopen en elf keer de route Diekirch-Valkenswaard gefietst. Ik ben vaak wezen diepzeeduiken in Egypte en Bonaire en heb de op een na hoogste berg van Europa beklommen, de Dufourspitze van 4634 meter in Zwitserland. Tja, en ik houd van motorrijden. De Fireblade 900 buikschuiver die ik eerst had en waarmee ik regelmatig 200 km reed, is nu vervangen door een 250cc motorscooter. Je wordt toch een dagje ouder hè."

Veertien jaar geleden leerde hij zijn huidige partner kennen. "Sharda is een stuk jonger en ze had de zorg over het vier maanden oude dochtertje van haar zus, die door medische redenen niet meer voor het meisje kon zorgen. Ook ik heb het meisje met open armen ontvangen en zie haar als mijn dochter. Met onze camper reizen we Europa door en we hebben weer een hond, een Bordercollie die ik schapen drijven leer. 70 jaar? Ik kom tijd tekort."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden