Boekie Night met Bregje Bleeker, Henk van Straten en Jan van Mersbergen.
Boekie Night met Bregje Bleeker, Henk van Straten en Jan van Mersbergen. (Foto: Marjolein van Hoof)

Filmrechten verkocht

Boek Van Straten in belangstelling

Pupkin heeft de filmrechten aangekocht van 'Van Gogh sneed hier nooit een oor af', de novelle die Henk van Straten schreef als Brabants Boek Present. Producent Pieter Kuijpers tekent voor de regie.

EINDHOVEN - Zaterdag 7 september werd het allereerste exemplaar van dit geschenk gepresenteerd in Eindhoven, de thuisstad van Van Straten. 'Van Gogh sneed hier nooit een oor af' is tegelijk een maatschappelijk beladen novelle en een huiveringwekkend gijzelingsdrama. Het boek wordt cadeau gegeven aan mensen die tussen 7 en 15 september voor ten minste 12,50 euro aan boeken kopen in Noord-Brabant. Van Straten is de eerste schrijver die is gevraagd voor dit initiatief door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en de literaire stichting Tilt.

Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren ze bijzondere initiatieven en talent. Jaarlijks worden er meer dan 3.500 projecten ondersteund.

www.brabantsboekpresent.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden