In de afgelopen jaren is het condoomgebruik sterk gedaald. Onder seksueel actieve jongeren van ruim 80% in 2009 naar 55% in 2017.
In de afgelopen jaren is het condoomgebruik sterk gedaald. Onder seksueel actieve jongeren van ruim 80% in 2009 naar 55% in 2017. (Foto: )

Kapotjes passen op Eindhovense markten

Extra groot, klein, dun of dik. Voor mannen, voor vrouwen, voor langer plezier. Met ribbel, nop, vleugel, design, noppen, met een tintelend of juist met een verdovend middel.

EINDHOVEN - Welke het beste bij je past, goed beschermt én lekker zit, is voor elk mens anders. In de afgelopen jaren is het gebruik van condooms in alle leeftijdsgroepen sterk afgenomen. Er wordt steeds vaker getest op soa's en bij 1 op de 5 mensen wordt er één gevonden. Eind november werd een pop-up condoomwinkel met paskamer op Utrecht CS veelvuldig bezocht. In navolging van dit succes nodigen Soa Aids Nederland, GGD Brabant-Zuidoost en de Condomerie, Brabanders van harte uit om op 10 en 15 september langs te komen bij een marktkraam vol condooms.

De condoomkraam is herkenbaar door een levensgrote opblaasaubergine met een donut eromheen: een knipoog naar de daad in emoticon taal. Ter plekke vindt de bezoeker een ruim assortiment aan condooms, diverse soorten groente en fruit om condooms op uit te proberen, een condoomadviseur én een tool om de eigen maat te checken.

Waar en wanneer?
Op de weekmarkt op dinsdag 10 september in het centrum, van 09.00 tot 16.00 uur. En op zondag 15 september van 12.00 tot 18.00 uur op de Feelgood Market op Strijp-S.

Meer berichten