Plaatje van een uitstapje naar natuurtuin De Winckelgaard in Nuenen. (Foto: Hans Verburg).
Plaatje van een uitstapje naar natuurtuin De Winckelgaard in Nuenen. (Foto: Hans Verburg). (Foto: hansV)

Groei&Bloei zet in op nieuwe aanwas

Groei & Bloei Eindhoven-De Kempen heeft de agenda voor het najaar helemaal op orde met een keur aan activiteiten. Een mooie gelegenheid om kennis te komen maken, zo vindt de vereniging. Groene vingers hoeven geïnteresseerden niet te hebben, interesse in tuinieren en het plantenrijk in de ruimste zin van het woord wél. (Door Rob Weekers)

EINDHOVEN - Groei&Bloei Eindhoven-De Kempen is er voor mensen die het leuk vinden om bezig te zijn met planten en bloemen en alles wat er in onze groenwereld te vinden is, zo omschrijft de vereniging het zelf. Te denken valt aan lezingen, workshops of excursies. En wie een moestuintje wil starten, maar geen idee heeft waar te beginnen, is bij Groei&Bloei aan het juiste adres. Daarnaast heeft de vereniging ook een sociale functie. Er worden georganiseerde uitstapjes gemaakt, en vriendschappen gesloten.

Kennis vergaren
Hans Verburg is sinds twee jaar bestuurslid van Groei&Bloei-De Kempen heeft er zijn draai helemaal gevonden. "Vrienden hebben me eens een keer meegenomen naar een excursie. Dat beviel goed. Groene vingers heeft Verburg naar eigen zeggen niet. Dat is volgens hem ook niet per definitie nodig om deel uit te maken van de vereniging. "Natuurlijk, veel leden zijn ook actief bezig in de tuin, daarnaast zijn er veel mensen die het gewoon leuk vinden om hun licht op te steken, en kennis te vergaren."

Groei&Bloei is diverse club, wil Verburg maar zeggen. Groei en Bloei Eindhoven, tak van de landelijke vereniging, telt zo'n 600 leden. En dat mogen er best meer worden, vindt Hans Verburg. "Het gaat goed met de club, en dat willen we zo houden, maar meer steun zou zeer welkom zijn."

Wie een abonnement neemt op het tijdschrift Groei&Bloei wordt automatisch lid. Aan de hand van de postcode wordt een lid gelinkt aan een afdeling in de buurt. Een nieuwsbrief en een website houden de leden van de Eindhovens tak op de hoogte over activiteiten in de regio.

Meer berichten