Niks dan jazz bij De Gouden Bal

Café De Gouden Bal staat staat zondag 25 augustus volledig in het teken van live jazzmuziek. Miles Davis, John Coltrane, Duke Ellington... wie kent deze fantastische artiesten niet?

EINDHOVEN - Die tijden kunnen worden herleefd bij De Gouden Bal. In die kroeg, te vinden op Hoogstraat 112-A, vindt namelijk een heuse jazzmarathon plaats. Van 14.00 tot 21.00 uur treden twaalf orkesten non-stop op, zowel in het café als buiten, op een podium aan de Palingstraat. Bands als Blues Cats, Efkes Anders Jasskapel, Sunny Swing, Ol'Stars Jazz Band, Sail Jazz Band, Sonorian Jazz Band, Swanee Bridgde Jazz Band, Hugger Mugger Jazz Band, GospELS, Twilight Stompers en Birdie Seven betreden die dag het podium. Het is niet voor het eerst dat het evenement plaatsvindt. Sterker nog, het is alweer de vijftiende editie van het evenement.

Het begon in 2005, toen Jazzpodium De Gouden Bal tien jaar bestond. Veel bands vonden destijds hun weg naar het jazzpodium al. Geroutineerde gezelschappen, maar ook beginners kregen toen een kans om hun beste beentje voor te zetten. Dus, zin om onder het genot van een drankje te genieten van live jazzmuziek? Dan is een bezoekje brengen aan de Hoogstraat geen slecht idee.

goudenbal.dse.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden