Een object uit de kunstverzameling van Martien Vissers, die op 19 april overleed. De expo is van 19 augustus tot en met 8 september te zien: ma t/m vrij van 9.00 tot 21.00 uur en za van 9.00 tot 16.00 uur.
Een object uit de kunstverzameling van Martien Vissers, die op 19 april overleed. De expo is van 19 augustus tot en met 8 september te zien: ma t/m vrij van 9.00 tot 21.00 uur en za van 9.00 tot 16.00 uur. (Foto: )

Hommage aan de kunst van Martien Vissers

Martien Vissers woonde In de Leeuwenstraat in Tivoli. Zijn huis is anders dan de andere huizen. Het is niet gerenoveerd, het diende zelfs als decor voor de film 'de Helleveeg'. Ook het atelier in de tuin is bijzonder.

EINDHOVEN - Tot voor kort lagen er stapels gedichten, teksten, en vooral tekeningen. Heel veel tekeningen. Het was overduidelijk; Martien was iemand die het tekenen helemaal in zijn vingers had. Een natuurtalent. De bewoners in Tivoli kenden Martien als 'onze tekenaar' en wilden graag een tentoonstelling van zijn werk maken. In overleg met de kunstenaar hangt een selectie van zijn werk in CKE.

De tentoonstelling bestaat uit heel veel portretten, ook van bewoners van Tivoli. Verder zijn er landschappen, stadsgezichten, reisverslagen. Martien Vissers is op 19 april 2019 overleden. Dankzij de tekeningen is nog steeds zichtbaar hoe hij keek, wat hem bewoog. We kunnen de wereld door zijn ogen zien, en dat is een mooie, sensitieve wereld. Op zaterdag 24 augustus organiseert CKE een speciale ochtend voor de bewoners van Tivoli, en voor familie, vrienden en kennissen van Martien Vissers. Toegang gratis. Kijk voor verdere info op:

cke.nl/agenda/de-tekenaar-van-tivoli/

Meer berichten