Volksuniversiteit Eindhoven biedt taalcursussen van Engels en Frans tot Nieuwgrieks, Arabisch en Oekraiens. (Foto: Pixabay).
Volksuniversiteit Eindhoven biedt taalcursussen van Engels en Frans tot Nieuwgrieks, Arabisch en Oekraiens. (Foto: Pixabay).

Wat is er te doen in Eindhoven en omstreken?

Toneelstuk 60-plussers
EINDHOVEN -
Het is bijna 75 jaar geleden dat Eindhoven bevrijd werd van de Duitsers. Daarom heeft Constance Barend een toneelstuk geschreven, speciaal voor senioren vanaf 60 jaar en ouder. Heb je belangstelling om mee te doen, in welke rol dan ook? Stuur dan een mailtje naar Constance. Ze wil het toneelstuk volgend jaar uitbrengen om samen met de deelnemers - en bezoekers - de vrijheid te vieren. "Ook om de mensen die ons bevrijd hebben te eren." Het schouwspel is tevens een hommage aan alle mensen die hun leven verloren hebben. Constance' mailadres is: positiefdenken123@gmail.com.

Boekenmarkt
NUENEN - Bij De Weverkeshof is het zaterdag 31 augustus en zondag 1 september weer tijd voor de jaarlijkse boekenmarkt. Op de Nuenense boerderij staan op beide dagen, van 10.00 tot 17.00 uur, tal van boeken in de verkoop: 12.000 in totaal. Romans, thrillers, kinderboeken, wereldliteratuur: er is voor ieder wat wils te vinden. De boeken kosten 3 euro per stuk. Koop je vier boeken, dan betaal je 10 euro. Alle boeken zijn voor het goede doel geschonken door inwoners van Nuenen. Toegang tot de boekenmarkt, te doen op Jhr. Hugo van Berckellaan 5 in Nuenen, is gratis.

Taalcursus volgen
EINDHOVEN - Volksuniversiteit Eindhoven biedt taalcursussen van Engels en Frans tot Nieuwgrieks, Arabisch en Oekraïens. Altijd al een nieuwe taal willen leren? De taal leren van uw vakantieland? Of misschien wilt u als expat uw Nederlands verbeteren? Voor al deze vragen kunnen mensen terecht op de 'informatie talen' van de volksuniversiteit. Die avond vindt woensdag 28 augustus van 19.00 tot 21.00 uur plaats in het Van Maerlantlyceum (Van Maerlantlaan 11 in Eindhoven). De taaldocenten beantwoorden vragen, zoals over het instroomniveau van de aangeboden cursussen. Het hele aanbod is online te vinden. www.vu-eindhoven.nl

De stille kracht op Java
EINDHOVEN - 't Indisch Atelier houdt woensdag 28 augustus een nieuwe Kopi Kecil. De bijeenkomst gaat over 'de stille kracht op Java'. Rhene Emmerich, geboren en opgegroeid in Indonesië, vertelt over het ontstaan van de magie van het animisme, het geloof in geesten, over planten, stenen, bergen, et cetera. Indonesië is eeuwenlang een smeltkroes van allerlei culturen, religies, tradities en gewoonten. Dat zal Emmerich ter sprake brengen. De presentatie wordt ondersteund met beelden en muziek. De bijeenkomst, die om 13.30 uur begint, is te doen bij buurthuis De Boemerang, te vinden op Planetenlaan 1 in Eindhoven. De toegang bedraagt 5 euro. De volgende Kopi Kecil is op 25 september.

Van levenslied tot popsong
NUENEN - Willem van der Heijden heeft in zijn loopbaan als muzikant een uitgebreid repertoire van Nederlandstalige liedjes opgebouwd. Zijn keuze is behoorlijk breed: van levenslied tot popsong, van bloedserieus tot verfijnde humor. Die liedjes zijn zondag 25 augustus te horen bij Gasterij Jo van Dijkhof in Nuenen. Op Jo van Dijkhof 110 trapt Van der Heijden om 14.30 uur af. Ook zingt hij covers. De toegangsprijs bedraagt 6,50 euro, mits je online bestelt. Aan de deur kost een kaartje een euro duurder. Kaarten zijn online verkrijgbaar via: ticketkantoor.nl/shop/juweeltjes.

Meer berichten