Photo: Bram Saeys; Brainport YBSS 2018 Monday TU/e Department of the Built Environment, Wind Tunnel, Research, Laboratorium
Photo: Bram Saeys; Brainport YBSS 2018 Monday TU/e Department of the Built Environment, Wind Tunnel, Research, Laboratorium (Foto: Bram Saeys)

Internationaal talent tijdens YBSS in Eindhoven

De internationalisering van Brainport Eindhoven krijgt in de week van 10 tot en met 17 augustus een extra impuls tijdens de 4e editie van de Young Brainport Summer School (YBSS). Veertig begaafde jongeren uit 17 verschillende landen (wereldwijd) worden tijdens deze leerzame zomerweek ondergedompeld in alle innovatieve bedrijvigheid en cultuur van de stad en regio. Het doel van de week is om deze toptalenten een 'life-changing experience' te geven zodat zij als gemotiveerde ambassadeurs verbonden blijven met Brainport Eindhoven.

EINDHOVEN - Tijdens de YBSS wordt de al aanwezige passie voor wetenschap en techniek bij de deelnemende talenten (15 tot 18 jaar) extra aangemoedigd door kennismaking met verschillende innovaties, onderwijs- en kennisinstellingen, labs en bedrijven die de regio kenmerken. Gerenommeerde professoren en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen nemen de jongeren mee in de wereld van nieuwe technologieën. Ze ervaren bijzondere demo's, markante bedrijfsbezoeken en uitdagende opdrachten.

Daarnaast bevat het programma opmerkelijke sociale activiteiten om de stad en regio beter te leren kennen. Tijdens de YBSS leren de veertig getalenteerde jongeren niet alleen over de vooruitstrevende hightech maakindustrie en het bijzondere ecosysteem in Brainport Eindhoven, maar juist ook over de baanbrekende ontwikkelingen die hier plaatsvinden en hoe de regio zichzelf daarmee wereldwijd in de kijker speelt. "Zo bereikt de regio nieuwe aanwas die nodig is voor de toekomst", aldus Yvonne van Hest, programmamanager van Brainport Development.

"Door de krapte op de technologische arbeidsmarkt hebben veel bedrijven in Brainport Eindhoven een tekort aan goed geschoold personeel. Daarom ligt er een belangrijke opgave om een zo groot mogelijke talentpool te realiseren van studenten uit binnen- en buitenland. De YBSS is een van de manieren om die talentpool te vullen." 

Aan het eind van de week krijgen alle deelnemers een certificaat. Daarmee zwaait de vierde lichting internationale ambassadeurs van Brainport Eindhoven af om hun ervaringen te delen met andere potentiële toekomstige kenniswerkers. 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden