Olof van Gelder realiseert dit najaar Het Sinterklaashuis van Eindhoven in de Steentjeskerk. (Foto: Martina Roovers)
Olof van Gelder realiseert dit najaar Het Sinterklaashuis van Eindhoven in de Steentjeskerk. (Foto: Martina Roovers) (Foto: Martina Roovers)

Sint logeert dit jaar in de Steentjeskerk

Sinterklaas logeert dit najaar in Eindhoven. Na zijn intocht in Apeldoorn reist de Goedheiligman door naar de Lichtstad en neemt zijn intrek in de Steentjeskerk aan de Sint Antoniusstraat. Initiatiefnemer Olof van Gelder werkt al maanden aan 'zijn' huis. De Stichting Het Sinterklaashuis van Eindhoven kan echter nog wel wat sponsors gebruiken. (Door Martina Roovers)

EINDHOVEN - "We zijn de vijfde stad van Nederland en hebben geen Sinterklaashuis." Olof van Gelder is er nog steeds verbaasd over. Zelf kruipt hij jaarlijks in de huid van de Goedheiligman. "Dat vind ik leuk om te doen, maar steeds vaker moet ik 'nee' verkopen, omdat het te druk is. Waarom geen locatie waar kinderen naartoe kunnen gaan?"

Begin dit jaar voegde Van Gelder de daad bij het woord door plannen te maken voor het Sinterklaashuis van Eindhoven. "Met dit soort evenementen zet je Eindhoven nóg meer op de kaart", meent de initiatiefnemer. "Bovendien ben ik zelf een trotse pappa van twee kleine kinderen. Het is zo mooi om te beleven hoe onbezorgd zij in het leven staan, te zien hoe zij nog geloven in Sinterklaas en hem met een grote glimlach tegemoet treden."

Inmiddels is de locatie een feit en zijn ook alle vergunningen binnen. De Steentjeskerk krijgt als Sinterklaashuis verschillende kamers waar de bezoekende kinderen bovendien van alles kunnen beleven. "Op hun route door het huis kunnen zij een Pietendiploma halen door in de bakkerij bijvoorbeeld taaitaai te versieren en in de Pietenkamer proberen pakjes in de schoorsteen te gooien." Ook nemen zij een kijkje in de slaapkamer van Sinterklaas en is er een Pietendisco. Ouders hoeven overigens niet buiten te wachten. Zij kunnen zich vermaken op een terrasje.

"Dit alles valt of staat echter met het animo van sponsors. Rabobank, Driessen Autogroep, Foolen & Reys hebben al toegezegd mee te doen, maar ik kan nog veel meer sponsors gebruiken", roept Van Gelder op. "Ik doe dit vooral om kinderen gelukkig te maken en wil ook de komende 25 jaar een Sinterklaas in Eindhoven. Ik hoop dat anderen net zo enthousiast hierover zijn en willen meedoen en meehelpen."

Meer berichten