Kras & Co is een wereldmuziekband uit Eindhoven met vooral volksmuziek uit allerlei windstreken.
Kras & Co is een wereldmuziekband uit Eindhoven met vooral volksmuziek uit allerlei windstreken. (Foto: )

Gevarieerde middag op Genneper Hoeve

Een bonte mix van luister- en volksmuziek uit allerlei landen: zondag 18 augustus is daar sprake van op de Genneper Hoeve.

EINDHOVEN - Kras & Co is een wereldmuziekband uit Eindhoven met vooral volksmuziek uit allerlei windstreken: Zuid-Amerikaans, Balkan, Iers, Scandinavisch en klezmer. De vijfkoppige formatie, bestaande uit Marga Tegelaers (contrabas en klarinet), Paula Vlaming (saxofoon, klarinet en gitaar), Roos Kras (viool), Hans Veenstra (gitaar, mandoline, ukelele en percussie) en Hans de Graaff (accordeon en hobo), is met tal van concerten achter de rug zeer ervaren. Bij de inwoners van Gestel is Kras & Co al bekend door hun jaarlijkse optreden bij het Gestels Hoogtij.

De band Toemaat draaft eveneens op. Hun muziek is moeilijk onder een noemer te vangen want ze beperken zich niet tot een genre. Het zijn evergreens, luister- en volksmuziek uit allerlei landen, maar ook eigen teksten en melodieën. De middag, die van 13.00 tot 17.00 uur duurt, wordt georganiseerd door De Vrienden van Gennip. De toegang is gratis.

vriendenvangennep.nl

Meer berichten