Een indruk van Happy Sunday Fest, dat zondag 18 augustus te doen is in het Philips de Jonghpark. Deze foto is gemaakt tijdens de editie van 2018.
Een indruk van Happy Sunday Fest, dat zondag 18 augustus te doen is in het Philips de Jonghpark. Deze foto is gemaakt tijdens de editie van 2018. (Foto: )

Happy Sunday Fest: Ode aan het verleden

Kun je geen genoegen krijgen van muziek van Nirvana, Pearl Jam, Bruce Springsteen, Tom Petty en Santana? Dan is een bezoek aan het gratis toegankelijke Happy Sunday Fest zonder meer de moeite waard.

EINDHOVEN - Het is in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 augustus hetzelfde liedje als vorig jaar: op zaterdag is het tijd voor technofestival Hidden Garden. Een dag later wordt het Philips de Jonghpark omgetoverd: dan is Happy Sunday Fest te doen. Vorig jaar kwamen er zo'n 2500 bezoekers naar het park, gelegen in stadsdeel Strijp.

Naast muziek zorgen foodtrucks, vele speciaalbieren en een kinderplein voor divers vertier tijdens deze derde editie van het festival. Volgens vele Eindhovenaren is het Philips de Jonghpark het mooiste park van Eindhoven. Dit park, dat in 1920 door de familie Philips aan Eindhoven is geschonken, is een groene oase van rust in de drukke binnenstad.

Vanaf 12.00 uur klinken de klanken van Nirvana, Pearl Jam, Bruce Springsteen, Tom Petty en Santana. Nieuw dit jaar is het tweede podium waar diverse bands optreden zodat er nooit stilte valt op het festivalterrein. Happy Sunday Fest is een totaalfestival wat veel meer te bieden heeft dan alleen muziek. Op het terrein is een foodplein ingericht met foodtrucks die de lekkerste gerechten vers bereiden. Bij een goede hap hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Naast het gebruikelijke assortiment is er ook een speciaalbier bar aanwezig.

Daarnaast is er uiteraard ook aan de allerkleinsten gedacht met een kinderplein. Het festival is van 12.00 tot 22.00 uur te doen en gratis toegankelijk.

www.happysundayfest.nl

Meer berichten